Evy toont een wiebelkussen dat kan helpen bij het concentreren.  

Evy toont een wiebelkussen dat kan helpen bij het concentreren.  © Marc Peeters

Aap normaal pakt uit met nieuw concept: “Laat je kind eens lekker wiebelen”

Grobbendonk -

Evy Vandenbril, bijna 40 en mama van een flinke zoon Cas, heeft op het Astridplein in Grobbendonk, haar gloednieuwe zaak Aap normaal geopend. “Het gaat om een uniek concept”, legt Evy uit. “Alles draait om kinderen. Naast een praktijkgedeelte voor coaching en schoolwerkbegeleiding, is er onze wiebelwinkel en een gezinscafé waar activiteiten en ontmoetingen kunnen plaatsvinden.”

Marc Peeters

Aap normaal is voornamelijk voor kinderen uit het basisonderwijs die even niet zo lekker in hun vel zitten. “Als kinder- en gezinscoach werk ik met lagere schoolkinderen aan hun zelfvertrouwen door uit te gaan van de talenten en interesses van ieder kind. Tijdens workshops of individuele therapiesessies speel, praat, zing, knutsel, dans,... ik met de kinderen en luister naar wat ze te vertellen hebben. Mijn kennis en ervaring haal ik uit studies als verpleegkundige, leerkracht, emotiecoach en kinder- & gezinscoach, maar het is uiteindelijk het moederschap dat me het meeste heeft geleerd.”

“Het is zeker niet abnormaal dat kinderen het soms even moeilijk hebben, door bijvoorbeeld veranderingen of een teveel aan prikkels”, meent Evy. “Met een knipoog heb ik er Aap normaal van gemaakt. Door langs te lopen en erover te praten kunnen we handvaten aanreiken die thuis en op school een verschil maken.” Kinderen kunnen na de schooluren ook bij Aap normaal terecht voor begeleiding bij het schoolwerk. Dat kan gaan van dagelijks werk tot remediëring en van oefenen voor een toets tot een studiekeuze maken.

Spelen en lezen kan in het gezinscafé.  

Spelen en lezen kan in het gezinscafé.  ©  Marc Peeters

“Aap normaal is zeker geen diagnosecentum”, zegt Evy. “Maar als er diagnoses zijn, kunnen we met een individuele aanpak tips geven om daarmee om te gaan.” Aap normaal staat ook voor een gezinscafé waar ouders en kinderen samen naartoe kunnen komen. “Om even uit te blazen of te kletsen. In onze speelhoek kunnen kinderen speelgoed, spelletjes en boeken ontdekken terwijl de ouders genieten van een kop koffie en even helemaal nietsdoen.”

Evy denkt voor het gezinscafé ook aan workshops, lezingen, een kindvriendelijke party op vrijdag of een gezinsontbijt op zaterdag.

Samen spelen

In de wiebelwinkel worden onder meer coöperatieve spellen aangeboden. “Durft de dobbelsteen wel eens door de lucht te vliegen als zoon of dochterlief verliest bij een spel? Dan kunnen spellen waarbij men moet samenwerken om als team een doel te bereiken een verademing zijn.“

Aap normaal verkoopt kleding die niet prikt of kriebelt.  

Aap normaal verkoopt kleding die niet prikt of kriebelt.  © Marc Peeters

Kinderen die wiebelen op hun stoel worden soms wel eens als vervelend beschouwd. “Onterecht”, meent Evy. “Het kan ook een methode zijn om zich beter te kunnen concentreren. De wiebelkussens in ons gamma maken langere concentratie mogelijk.” De wiebelwinkel staat ook voor kledij die niet kriebelt en niet prikt van SAM Sensory Clothing uit Herentals.

“Kinderen die hooggevoelig zijn, gaan zeker genieten van superzachte kledij die warm aanvoelt en gewoon heel gemakkelijk zit. Dit moet je vooral komen voelen en passen. Vandaar dat we in tegenstelling tot de spellen, kaarten en boeken de kledij niet aanbieden in de webwinkel.”

De beste manier om kennis te maken met het aanbod van Aap normaal is gewoon even binnen te lopen op Astridplein 36a. 

  

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio