Sportmakkers Dieter (links) en Arno (rechts). 

Sportmakkers Dieter (links) en Arno (rechts). ©  RR

Twee Antwerpse ‘sportmakkers’ zamelen geld in voor Berrefonds door meer van Genève over te zwemmen

Antwerpen -

Voormalig olympiër Dieter Dekoninck (30) en Arno Leurs (29), ook wel gekend als de Antwerpse ‘sportmakkers’, wagen in juli een poging om het meer van Genève over te zwemmen. Met hun zwemtocht van 13 kilometer lang proberen ze geld in te zamelen voor koesterkoffertjes van het Berrefonds.

Sonia De Bock

Niet iedereen kiest ervoor om 13 kilometer in koud, open water te zwemmen, maar voor Antwerpenaren Dieter Dekoninck (30) en Arno Leurs (29) was het een gemakkelijke beslissing. De sportmakkers hebben dan ook veel ervaring als het op zwemmen aankomt: Dieter ging voor de Belgische aflossingsploeg twee keer naar de Olympische Spelen (Londen 2012 en Rio 2016) en Arno voltooide vorig jaar zijn eerste Iron Man, waarbij je 4 kilometer moet zwemmen.

De LGSA Classic is een zwemevenement waarbij deelnemers het meer van Genève overzwemmen. Iedereen start in Lausanne, Zwitserland, en zwemt richting Évian-les-Bains in Frankrijk.“Arno en ik gaan jaarlijks op zoek naar sportieve uitdagingen”, vertelt Dieter. “Sinds mijn laatste deelname aan de Olympische Spelen kan ik niet zomaar eens gaan sporten om het gedaan te hebben, dat hou ik niet vol. Maar als er een uitdaging achter zit en je er samen met een vriend veel fun uit kan halen, dan is dat iets wat me 100% motiveert. Arno en ik zwemmen ongelooflijk graag, waardoor we voor de LGSA Classic hebben gekozen die in juli doorgaat.”

Het uitzicht tijdens de wedstrijd zal alvast indrukwekkend zijn. 

Het uitzicht tijdens de wedstrijd zal alvast indrukwekkend zijn. ©   LGSA Classic

25 koesterkoffertjes

Om hun sportieve uitdaging door het meer van Genève in de kijker te zetten, willen Dieter en Arno het Berrefonds steunen. Het duo hoopt genoeg geld in te zamelen voor 25 koesterkoffertjes. “De organisatie ligt toch dicht aan ons hart, zeker omdat ik sinds kort papa ben geworden. We willen ouders die hun kindje verloren zijn ondersteunen, zodat ze hun herinneringen op een mooie manier kunnen bijhouden. Als onze sportieve uitdaging van dit jaar goed meevalt, zijn we zeker van plan om er een gewoonte van te maken en onze nieuwe uitdaging weer te koppelen aan een goed doel”, aldus Dieter.

Dieter en Arno trainen momenteel enkel in het zwembad, maar hopen vanaf het warmer wordt vaker in open water te kunnen oefenen. “We denken wel dat die afstand van 13 kilometer haalbaar is, zeker omdat het geen wedstrijd is. We willen ons geen limiettijd opleggen, maar gaan het samen op eigen tempo afwerken en er vooral van genieten.”

De zwemmers worden door boten en kajakkers begeleid. 

De zwemmers worden door boten en kajakkers begeleid. © LGSA Classic

Meer info over de uitdaging van Dieter en Arno kan je terugvinden via Sportmakkers voor het Berrefonds

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio