De gevelde lindes worden verhakseld.  

De gevelde lindes worden verhakseld.  © jw

Lindebomen weg uit Lindelei: “Tijd om straatnaam te wijzigen”

Aartselaar -

Het gezegde ‘Bomen sterven staande’ is niet meteen van toepassing voor een paar tiental lindes in de Lindelei. Ze worden deze week gerooid voor de geplande rioleringswerken.

De technische dienst is begin deze week gestart met het rooien van de bomen in de Lindelei. Het zorgde op sociale media voor de ludieke vraag om de naam Lindelei te wijzigen in Lindeweg.

“Het verwijderen van een dertigtal lindes is nodig om de rioleringswerken en de heraanleg van de straat te kunnen realiseren”, zegt schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA). “Het doorgaand verkeer is tot het einde van deze werken om veiligheidsredenen afgesloten.”

Eerst komt het gedeelte tussen de Solhofdreef en het Swaeneleike aan de beurt. Aansluitend gaan de bomen tussen het Swaeneleike en de inrit van de Delhaize tegen de vlakte. De bomen gaan door de verhakselaar om daarna te worden afgevoerd naar een biomassacentrale.

Na de rioleringswerken, de heraanleg van de rijweg en het voetpad voorziet het gemeentebestuur nieuwe groenperken en bomen. Dat zullen volgens de schepen geen lindes meer zijn.

“Die wrikken met hun wortels het voetpad omhoog. We kijken uit naar een soort waarvan de wortels naar beneden groeien”, aldus de schepen.

Of deze straat dan ook een nieuwe naam krijgt, is niet bekend. (jw)

Klaar om te worden verhakseld.

Klaar om te worden verhakseld. © jw

De stronken aan de ingang van het kerkhof in de Lindelei

De stronken aan de ingang van het kerkhof in de Lindelei © jw

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio