Nederlandse politie voert huiszoeking uit in onderzoek naar dood van Dean (4), Dave De Kock verdacht van “wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden”

De Nederlandse politie heeft in het kader van het onderzoek naar de dood van de kleine Dean een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Koudekerke, nabij de vindplaats van het lichaam van de peuter.

jvh

Net als hun Belgische collega’s voert ook de Nederlandse politie een onderzoek naar het drama. “Het onderzoek van de Nederlandse politiemensen richt zich op hetgeen de verdachte in Nederland heeft gedaan”, klinkt het in een persbericht.

 

 ©  RR

“Daarbij proberen de rechercheurs te reconstrueren waar zij geweest zijn en eventueel verbleven hebben.” In het kader van die zoektocht werd een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Koudekerke. “Het gaat om een adres dat de verdachte bezocht heeft, de bewoner is door de politie gehoord”, aldus de Nederlandse politie.

“Hoewel de officiële confrontatie nog niet heeft plaatsgevonden, wijst alles erop dat het aangetroffen stoffelijk overschot van de vermiste vierjarige Belgische jongen is”, klinkt het verder. “Hij werd maandagavond op aanwijzing van de aangehouden verdachte gevonden. Het stoffelijk overschot zal middels een scan, schouw, en sectie verder onderzocht worden, om de doodsoorzaak vast te stellen.”

Dave De Kock blijft inmiddels aangehouden. “Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen”, aldus de Nederlandse politie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio