De voorstelling gaat door in Schouwburg Noord 

De voorstelling gaat door in Schouwburg Noord © Dirk Kerstens

Merksem zet Week van de Poëzie in de kijker

District Merksem viert de Week van de Poëzie dit jaar uitgebreid met een poëziebundel, een gedichtenroute in het Gemeentepark en een bijzondere voorstelling, samengesteld door Carmien Michels in Schouwburg Noord.

In het najaar van 2021 riep het district de Merksemnaren op om een foto of gedicht in te sturen rond het thema ‘Samen’. Het district ontving honderden gedichten en vele foto’s van inwoners en scholieren uit het district. De meest originele en ontroerende werken werden gebundeld in een brochure. Die brochure wordt uitgereikt op 25 januari in een bijzondere voorstelling in Schouwburg Noord.

Schrijver en podiumdier Carmien Michels stelde een programma samen, speciaal voor Merksem, waarin ze een mix brengt van ‘spoken word’, muziek en de zachtste poëzie. Ze neemt oud-stadsdichter Joke van Leeuwen en Prisca Agnes Nishimwe mee.

Vanaf 26 januari is de bundel gratis te krijgen in Schouwburg Noord, bibliotheek Park en het stadsloket in het districtshuis, tijdens de reguliere openingsuren. Zo kunnen geïnteresseerden thuis genieten van inspirerende gedichten en foto‘s.

Alle geselecteerde foto’s en gedichten zijn ook van 25 januari tot en met 20 februari te bezichtigen op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael.  

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio