© Bart Van den Langenbergh

Vijftiger gaat onder invloed van drank partner meermaals te lijf

Vorselaar -

De politie moest vorig jaar drie keer uitrukken naar Vorselaar omdat E.S. (55) onder invloed van drank zijn partner meermaals had geslagen. De man riskeert hiervoor een celstraf van tien maanden, deels met strenge voorwaarden.

Een ploeg van de lokale politie Neteland rukte op 22 juni 2021 voor de eerste keer uit naar het centrum van Vorselaar voor feiten van partnergeweld. “Het slachtoffer, een cafébazin, stond op haar blote voeten op de parking van de kerk”, zei openbare aanklager Bjorn Vervoort op de rechtbank in Turnhout. “Haar jaloerse partner, E. S., had haar onder invloed van sterke drank tegen de muur geduwd en drie keer haar keel dichtgeknepen. Hij vernielde ook nog wat meubilair in het huis.”

Op 28 augustus was het weer prijs. De man ging toen met zijn knieën op de vrouw zitten en greep weer haar keel vast. En op 17 oktober duwde hij tijdens een nieuwe ruzie zijn vrouw bij haar kraag tegen de muur. De man kreeg nadien voorwaarden opgelegd waaronder een contactverbod. “Maar hij leefde dat contactverbod niet na. In de nacht van 25 op 26 december was er opnieuw een zware ruzie waarbij de man huisraad heeft vernield”, aldus de procureur. “Hij is toen aangehouden onder elektronisch toezicht. Als hij gedronken heeft, wordt hij agressief.”

De vijftiger riskeert een celstraf van tien maanden, met voorwaarden zoals een cursus agressiebeheersing en een alcoholverbod. De man gaf zelf toe dat hij over de schreef is gegaan. “Hij heeft er veel spijt van en wil dit recht zetten”, stelde zijn advocate. “De partners hebben hun relatie ook verder gezet.” Vonnis op 1 februari. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio