Themabeeld 

Themabeeld © RV

Putte voert toelage in voor herbruikbare luiers: “Helpt hoeveelheid restafval terug te dringen”

Putte -

De Putse gemeenteraad keurde een subsidiereglement voor herbruikbare luiers goed. De premie kan een keer per kind worden aangevraagd en bedraagt de helft van het factuurbedrag, met een maximum van 100 euro. “De kostprijs voor de aankoop van een startpakket herbruikbare luiers is aanzienlijk voor ouders. De toelage verlaagt die drempel”, zegt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA).

Kristof Van Rompaey

“Wegwerpluiers vormen 5 tot 8% van het totale restafval. Kinderen produceren over hun gehele luierperiode gemiddeld 1,4 ton afval aan wegwerpluiers. De kosten voor afvalinzameling en -verwerking kunnen dus zowel voor ouders als voor het lokaal bestuur aanzienlijk oplopen”, stelt Jeroen De Cuyper. “Door het gebruik van herbruikbare en/of wasbare luiers te stimuleren, kan de hoeveelheid restafval worden verminderd. Daar willen we met deze premie op inzetten.”

Een premieaanvraag indienen kan bij de milieudienst voor de vierde verjaardag van het kind. Het aanvraagformulier staat op de gemeentelijke website.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio