Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  BELGA

Zwartwerker en twee illegale personen aangetroffen bij controle GLS-depot in Wijnegem

Wijnegem -

Bij een controle van het GLS-depot in Wijnegem heeft de sociale inspectie dinsdag twee illegale personen en een zwartwerker aangetroffen. Het arbeidsauditoraat noemt de resultaten verontrustend, zeker gezien GLS zich sinds begin december aan strikte voorwaarden moest houden na een grote inspectie.

De actie van de lokale politie Minos vond dinsdagmorgen plaats in het GLS-depot aan de Merksemsebaan in Wijnegem. Daarbij kreeg de politie bijstand van de douane en de sociale inspectie. Twee illegale personen en een zwartwerker werden betrapt. Het depot werd niet verzegeld.

“De resultaten blijven natuurlijk een momentopname, want je kan nooit weten wat er zich voor of na de controle afspeelt. Daarom blijven dit hoe dan ook verontrustende resultaten”, zegt substituut Gianni Reale van het arbeidsauditoraat.

Na een eerdere inspectie begin december werd het depot van GLS in Puurs (Puurs-Sint-Amands) wel twee dagen verzegeld. Het bedrijf moet zich sindsdien aan strikte voorwaarden houden. Die voorwaarden gelden uiteraard voor elke vestiging van GLS. Elke nieuwe vastgestelde inbreuk wordt vervolgd. “Ik neem mijn verdere beslissing in beraad”, aldus Reale dinsdagmorgen.

Tegen GLS loopt al langer een gerechtelijk onderzoek. Samen met PostNL wordt het bedrijf en haar bestuurders vervolgd voor sociale fraude. De pleidooien worden in september 2022 gevoerd voor de correctionele rechtbank van Antwerpen

 jtp, blg

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio