Wie zelf geen boodschappen kan doen, kan beroep doen op de boodschappendienst van de gemeente.  

Wie zelf geen boodschappen kan doen, kan beroep doen op de boodschappendienst van de gemeente.  © belga

In quarantaine? Laat je boodschappen doen door de gemeente

Essen -

Wie door corona in quarantaine of isolatie zit, kan hulp vragen bij de gemeente. Die heeft een boodschappendienst, een babbellijn en quarantainecoach ter beschikking.

In quarantaine of isolatie zitten brengt plots heel wat alledaagse ongemakken met zich mee. Dat is zeker het geval voor inwoners die minder mobiel zijn of niemand hebben die hen kan helpen. Om deze lastige periode goed door te komen, biedt de gemeente hulp.

Zo is er de boodschappendienst die boodschappen aan huis levert voor mensen die geen beroep kunnen doen op vrienden, buren of familieleden. Deze dienst is te bereiken op het telefoonnummer 03.66. 69.04. Sommige supermarkten leveren ook aan huis.

Voor wie nood heeft aan een babbel staan de maatschappelijke assistenten klaar. Je kan ze bereiken op het telefoonnummer 03.670.01.30.

Het Essense coronateam blijft elke inwoner die in quarantaine moet, bellen. Ze willen niet alleen horen of de regels worden nageleefd, maar ook zeker zijn dat alles goed met je gaat. Het kan even duren voor je van het team hoort omdat de gemeente de contactgegevens met vertraging doorkrijgt van het nationale centrum voor contactonderzoek. Dat komt door het hoge aantal besmettingen in ons land.

De brochure met de regels rond quarantaine en isolatie vallen in je mailbox. Wie nog geen mailadres heeft, krijgt deze in de brievenbus. (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio