Het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 

Het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. © Stijn Van de Sande

Toast Literair gaat door in gewijzigde vorm: wel lezingen met auteurs, geen ontbijt

Sint-Katelijne-Waver -

Ondanks de coronamaatregelen kan de editie van Toast Literair in Sint-Katelijne-Waver van dit jaar toch plaatsvinden. Op zondag 23 januari gaan auteurs Diane Broeckhoven en Lies Gallez met elkaar in dialoog over hun werk, hun drijfveren en de grote onderwerpen van het leven.

“Een tijdlang vreesden we dat corona een streep zou trekken door de editie van Toast Literair van dit jaar”, klinkt het bij de organisatie, die in handen is van de gemeente Sint-Katelijne-Waver, de vzw Wintertuin en de afdelingen van het Davidsfonds en de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. “Gelukkig kunnen de lezingen gewoon plaatsvinden. Het ontbijt en de receptie moesten we jammer genoeg wel annuleren.”   

Diane Broeckhoven is volgens de initiatiefnemers een ervaren auteur met tientallen boeken op haar naam. “Als geen ander weet ze grote levensthema’s te vatten in een uitgepuurde taal en met een scherp inlevingsvermogen”, klinkt het. “Lies Gallez is een nieuwkomer in het auteurslandschap. Haar debuutroman Het water vangen verscheen in maart vorig jaar en werd met lof ontvangen.”

Toast Literair vindt plaats op zondagmorgen vanaf 10u in het Oratorium van het Sint-Ursula-Instituut. De kostprijs bedraagt 5 euro en een CST is verplicht. Inschrijven kan via mail of het nummer 015 75 70 86. (svds)

bibliotheek@skw.be

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio