© rr

Discobar promoot lokale frituur: “Kom eens proeven van een patattenveld met voal olie”

Tongerlo -

Steven Agri en Pierre John Deire van Discobaar Wa kleur hee aaven Trakteur? lanceren opnieuw een aparte combinatie om te bestellen in het Tongels Frituurken in Tongerlo (Westerlo). “Een ‘Patattenveld met voal oliesaus’ is verkrijgbaar in drie varianten, met kieken, varken of met een koei. Meteen een waardige opvolger voor onze Trakteurburger”, leggen de initiatiefnemers uit.

Marc Peeters

“We doen dit voor de lol. Het leven is al ernstig genoeg en we proberen er een ludieke noot aan te geven”, zeggen Steven Van Opstal en Pieter Maes, de mannen achter Wa kleur hee aaven Trakteur?. “We willen meer zijn dan alleen maar een discobar. We zijn ook een uitlaatklep voor mensen. Mensen die vooreerst willen dansen op muziek van weleer. Maar daarvoor staat corona voorlopig nog vaak in de weg. We hopen snel weer op een podium te kunnen staan.”

Verbroederen

Ondertussen mag je wel nog altijd naar de frituur en voor hun frieten trekken de dj’s graag naar het Tongels Frituurken.“De mensen komen hier niet alleen een frietje kopen. Er wordt hier ook verbroederd en een pintje gedronken. Eigenaar Tommy Chen staat ook altijd open voor een babbeltje al is dat nu met een mondmasker op”, weet Steven.

Om de frituur en de discobar te promoten lanceerde Wa kleur hee aaven Trakteur? vorig jaar de Trakteurburger, uitsluitend te verkrijgen in het Tongels Frituurken. “Het idee was om verschillende smaken op een minder alledaagse manier te combineren en daar toch mee weg te komen. De Trakteurburger is een hamburger met daarop enkele speciale sausen en een kaassoufflé. Veel meer kaas dus dan op een klassieke cheeseburger. Het concept heeft ondertussen meerdere fans.”

Mayo met discobolletjes, de Trakteurburger en rechts vooraan het patattenveld.

Mayo met discobolletjes, de Trakteurburger en rechts vooraan het patattenveld. © rr

De voorbije weken kwam er een Discobal en een Discodel bij. “Een curryworst (frikandel) of boulet met zoete veel mayonaise en daarop discobolletjes. We moeten eerlijk toegeven dat we deze niet zelf hebben bedacht. Een Nederlander pakte er enkele jaren geleden mee uit, een Vlaming verzint zoiets niet. Maar we vonden het leuk genoeg om het even te hernemen. Niet te (vr)eten hoor ik u al denken, maar voor de fans van zoete Hollandse mayonaise is die extra stap naar de zoete discobolletjes zeer klein.”

Voor de liefhebbers: zoete Hollandse mayonaise discobolletjes bij een curryworst of boulet.

Voor de liefhebbers: zoete Hollandse mayonaise discobolletjes bij een curryworst of boulet. © RR

Het gloednieuwe Patattenveld met voal oliesaus past dan weer helemaal in de filosofie van de boerderij. “Een Patattenveld is een bakje stoofvlees en friet, maar daarop verschillende soorten uien en onze pittige voal oliesaus. Als bijkomend vleesje kan je kiezen: stukjes frikandel, een Mexicano of een kipcorn”, weet Pieter.

“De blokjes stoofvlees verwijzen naar de aardkluiten op de akker. De frieten zijn uiteraard de aardappelen, de uien verwijzen naar andere gewassen die soms ook wel eens op een aardappelakker groeien. De vuile olie is gelekt uit de tractor waarmee de boer rijdt. Kippen, varkens en koeien zijn uiteraard boerderijdieren die misschien af en toe tot op het aardappelveld geraken.” Smakelijk.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio