Op verschillende plaatsen in Lier voerde de politie ook alcoholcontroles uit. 

Op verschillende plaatsen in Lier voerde de politie ook alcoholcontroles uit. ©  Tom Palmaers

Heel weekend controle: “Horecazaak en frituur nog open na 23u”

Lier -

De lokale politie Lier heeft het voorbije weekend verschillende controles gehouden. Dat ging van fietscontroles tot controles op het sluitingsuur en op het rijden onder invloed.

De controles startten vrijdag al in de fietszone van Lier. Daar werd toezicht gehouden op hinderlijk fietsgedrag of rijden zonder verlichting. Inbreuken werden er niet vastgesteld. Na die actie hield de politie ook toezicht op de naleving van het sluitingsuur voor de horeca. “Een horecazaak en een frituur waren nog klanten aan het bedienen na 23u. Onze ploegen hebben daar uiteraard de vaststellingen van gedaan en er wordt een gevolg aan gekoppeld”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

Vrijdagnacht was er ook een anti-inbraakactie in zeven wijken in Lier en deelgemeente Koningshooikt. Op die plaatsen sloegen de voorbije weken inbrekers enkele keren toe. De politie voerde controles uit en betrapte op de parking van het KTA een persoon die ruim 21 gram hasj bij zich had. In de Koningin Astridlaan hield de poltie een auto staande waarin zes flessen lachgas lagen. Een persoon werd betrapt op wildplassen en kreeg een GAS-boete.

Zaterdag was er ook nog een verkeersactie in het kader van de Winter Bob-campagne. Van de 95 bestuurders die een ademtest moesten ondergaan, bleken er drie te diep in het glas te hebben gekeken. Twee van hen speelden hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Bij controles op zondag had niemand te veel gedronken. tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio