© RTV

Skaters leven zich uit op vernieuwd, duurzaam park

Duffel -

Het vernieuwde skatepark in het gemeentelijk sportcentrum Rooienberg in Duffel is klaar voor gebruik.

Chris Van Rompaey

Het vernieuwde skatepark is een duurzaam skatepark van 700 vierkante meter groot geworden. Geen losse toestellen meer, maar een geheel vervaardigd uit polybeton. Het lokaal bestuur stelde de plannen op in samenspraak met een werkgroep van jongere en oudere skaters. Al snel werd duidelijk dat de skaters in het nieuwe skatepark op dezelfde locatie wilden blijven.

“Zowel beginnende als ervaren skaters, maar ook inlineskaters, steppers en zelfs BMX’ers vinden hier hun gading”, zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA). “Het materiaal vraagt weinig onderhoud en veroorzaakt de minste geluidsoverlast. Omdat een park in een geheel langer meegaat dan losstaande toestellen zijn de komende generaties skaters verzekerd van een degelijk skatepark in Duffel.”

 

 © rr

“De komende weken werken we de onmiddellijke omgeving nog af. Zo komen er bijvoorbeeld nog aanplanting op de taluds, een hekwerk, een fietsenstalling en zitmeubilair. De feestelijke opening is gepland op zaterdag 12 maart”, zegt ontslagnemend schepen van Patrimonium Ann Van Winkel (CD&V).

Heb je zin om het skatepark nu al eens uit te testen? Dat kan zeker, iedereen is welkom. Voel je je niet zo veilig op wieltjes? Dan is de tiendelige wekelijkse skate-initiatie misschien wel iets voor jou. Deze initiatie voor skaters vanaf 6 jaar in samenwerking met Sport Vlaanderen vindt plaats tijdens de zomervakantie.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio