Manuel Benson 

Manuel Benson ©  BELGA

Benson (Antwerp) in Extra Time: “Twee minuten na die wissel was ik alweer aan het lachen”

Maandagavond was Manuel Benson, na een nieuwe knalprestatie voor Antwerp tegen Charleroi, te gast bij praatprogramma Extra Time. Hij sprak er onder meer over zijn opmerkelijke opleiding, zijn huidige topvorm en zijn wissel waar zondag op de Bosuil wel wat om te doen was.

yala

LEES OOK. DAVE LANGS DE ZIJLIJN. “Vijf keer aangever in een maand: wat zit die Benson in een bloedvorm”

‘Wanneer de assist nog mooier is dan de goal’ titelde Antwerp op sociale media bij een filmpje van de 2-0. Het was inderdaad een pareltje van Benson, die al in zijn vijfde match op rij een assist uitdeelde. Toch moest hij iets na het uur al naar de kant en dat zinde hem zichtbaar niet.

“Ik had het gevoel dat er meer in die match zat. Bij 2-0 wist je zo dat er nog ruimtes zouden komen, dat ik nog voor een goal of assist kon gaan. Daarom was ik wat teleurgesteld”, verklaarde Benson. “Maar het is zeker niet zo dat ik het een andere speler niet gun. Iedereen bij de club weet wel hoe ik in elkaar zit. Twee minuten later was ik alweer aan het lachen.”

Hoe dan ook is de impact van Benson bij de Great Old niet meer te ontkennen. In totaal zit hij al aan zes goals en zeven assists. Enkel topschutter Michael Frey deed meer bijdragen aan de Antwerpse doelpuntenproductie. “Mijn beste periode? Dat denk ik wel. Nu en in mijn tijd bij Moeskroen was ik op mijn best.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trainen op blote voeten

Benson had het ook over zijn opleiding aan de Jean-Marc Guillou-academie in Tongerlo, die samenwerkte met zijn ex-ploeg Lierse. Ze wilden er het succes van de samenwerking tussen een Ivoriaanse voetbalschool en SK Beveren kopiëren. “Superintens”, vatte Benson die ervaring in één woord samen. “Het is echt moeilijk om je in te beelden hoe intens dat was. Ik ga daar ooit nog een boek over schrijven.”

“Ze gaven trainingskampen en daar werden vijf à tien spelers geselecteerd voor de academie. Zo ben ik er aangekomen. Tien keer per week moesten we trainen, altijd op techniek. En dat moest altijd op blote voeten. Dat was daar een traditie, net zoals in Ivoorkust. Zelfs als het buiten vroor, moest je op blote voeten lopen. Niet te doen. Die ervaring heeft mijn tijd bij Genk ook moeilijker gemaakt. Ik wilde té perfectionistisch zijn en maakte me te veel zorgen over onbenullige dingen. Iets dat ik daar had geleerd.”

Het was echter niet voor niets, want Benson kende zijn grote doorbraak bij Lierse en hij was niet de enige die via de academie doorbrak. “Jason Denayer, Théo Bongonda en Francis Amuzu hebben daar ook gezeten. We zaten daar jaren samen. In die periode zijn we echt wel vrienden geworden en dat zijn we nu nog altijd.”

“Of ik mijn zoon naar daar zou sturen? Als hij mijn karakter heeft wel, als hij het karakter van mijn vriendin heeft niet”, besloot Benson met een bulderlach.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio