© HLF8 / Talpa Network

Johnny de Mol spreekt over oom Jeroen, orkestleider van ‘The Voice Holland’: “Wat een ongelooflijke klootzak”

Johnny de Mol heeft maandagavond in zijn programma HLF8 gereageerd op de misstappen van zijn ‘aangewaaide oom’ Jeroen Rietbergen. De orkestleider van The Voice of Holland, die opstapte na een bekentenis over seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens de show, is volgens Johnny “een ongelooflijke klootzak”.

Bron: De Telegraaf

LEES OOK. Sponsors haken af, opnames de vuilnisbak in: “Schade voor ‘The Voice of Holland’ nu al minstens zeven miljoen”

Johnny de Mol is de neef van Linda de Mol. Zij woonde jaren samen met Jeroen Rietbergen, maar zette hem maandag na onthullingen van internetprogramma BOOS het huis uit.

De presentator van HLF8 sprak zeer openhartig in zijn eigen talkshow over de familieperikelen. “De driedubbele blik waarmee ik naar de situatie kijk – als mens, als programmamaker en als familielid – maakt dat ik op dit moment van alles zou willen doen. Maar daar is het nog te vroeg voor, want nog niet alle feiten zijn duidelijk. Ook ben ik op dit moment niet objectief genoeg.”

De Mol werd door zijn gasten Erik Dijkstra en Catherine Keyl bestookt met vragen over het liefdesdrama van zijn tante Linda, maar ook met de vraag of John de Mol senior afwist van het seksueel misbruik bij The Voice. “De leidinggevenden wisten ervan, dat hebben we kunnen lezen. Dus ik neem aan hij ook. Of er toen excuses zijn gemaakt, dat weten we niet.” Wat gaat hij doen als blijkt dat zijn vader grote fouten heeft gemaakt? “Het hangt ervan af waar hij mee komt.”

LEES OOK. Nederland in de ban van schandaal in ‘The Voice’, en wellicht zullen er nog namen vallen: “Buitengewoon pijnlijk voor Linda en John De Mol”

Doofpot

Volgens Johnny is zijn vader net van een buitenlandse trip teruggekomen en zal hij waarschijnlijk tot donderdag geen statement geven. “Het riekt naar een doofpot, maar we weten niet precies wat er is gebeurd.”

Hij gaf verder aan dat Linda “in de war is” van het liefdesdrama. De dochter van Linda is ook aangedaan door het nieuws en de breuk. Ze ziet Jeroen als haar bonusvader, zei Johnny. De presentator noemde zijn ‘aangewaaide oom’ ook een “ongelooflijke klootzak”. “Maar tegelijkertijd moet ik er ook bij zeggen: we houden natuurlijk wel van hem.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio