©  BELGA

Vier jaar cel geëist voor uitbuiting van Roemeense prostituees

Het openbaar ministerie heeft maandag vier jaar cel gevorderd voor de 43-jarige P.N. uit Eindhoven die vervolgd wordt voor mensenhandel met het oog op de uitbuiting van prostitutie. Hij had groepsseks met Roemeense prostituees georganiseerd. Voor medebeklaagde D.T., die verstek liet gaan, werd drie jaar cel geëist. P.N. ontkent dat hij iets strafbaars deed en vraagt de vrijspraak.

Bron: BELGA

Het onderzoek ging in 2019 van start met politionele info dat een Roemeens netwerk meisjes naar Duitsland bracht om ze te werk te stellen in de prostitutie. Via beklaagde P.N. waren ze ook werkzaam in België en Nederland. Tussen mei 2018 en september 2019 had hij verschillende advertenties op de sekssite Red Lights geplaatst voor ‘bare’ dates of gangbangs, afspraakjes of groepseks zonder gebruik van condooms. Volgens de procureur bracht hij zo de gezondheid van de meisjes in gevaar, wat een verzwarende omstandigheid is.

Op 8 juni 2018 had de politie al eens een controle uitgevoerd in een hotel in Wommelgem, na een melding over zo’n gangbang. Er werden toen twee Roemeense meisjes en verschillende mannen in de kamer aangetroffen. Ze hadden allemaal 150 euro betaald aan P.N., die ook aanwezig was. Ook in Antwerpen en Wetteren werden later nog dergelijke bijeenkomsten gecontroleerd, die door de beklaagde georganiseerd werden. Als hij niet aanwezig kon zijn, dan stuurde hij D.T.

P.N. had volgens de procureur vijftien meisjes onder zich. Ze vorderde per meisje 8.000 euro boete, wat het totaal op 120.000 euro brengt. Voor D.T., bij wie het om acht meisjes ging, werd 88.000 euro boete geëist.

De verdediging van P.N. vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt kampt met een seksverslaving en bezocht vaak prostituees, ook in Duitsland. Hij werd er verliefd op een Roemeens meisje en stelde haar voor om ook in België en Nederland te werken, waar de omstandigheden en het werk beter zijn. Door de taalbarrière regelde hij haar afspraken. Haar vriendinnen wilden dat ook wel en zo ging de bal aan het rollen. Hij heeft daar nooit een vergoeding voor gevraagd, hij heeft hen nooit tot iets verplicht, ze mochten zelf hun uren kiezen en konden klanten weigeren. Drie van de vijftien meisjes die verhoord werden, verklaarden zich geen slachtoffer te voelen. Zij zijn nog altijd werkzaam als prostituee”, stelde zijn advocaat.

P.N. vertelde de rechtbank dat de politie verschillende controles had uitgevoerd en dat alles in orde was. “Ik heb zelfs expliciet gevraagd of we iets strafbaars deden, want ik wilde mijn baan niet op het spel zetten, maar we mochten gewoon verder doen. Daarom dacht ik dus dat ik niets strafbaar deed, tot ik dan eind 2019 ineens werd opgepakt en veertig dagen in voorarrest moest doorbrengen. En waarvoor? Ik heb nooit iemand uitgebuit.”

Vonnis op 14 februari. blg

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio