Fiberklaar zoekt 20% van de bewoners. 

Fiberklaar zoekt 20% van de bewoners. ©  Joren De Weerdt

Fiberklaar zoekt klanten in Lier voor supersnel glasvezelnetwerk

Lier -

Het fibernetwerkbedrijf Fiberklaar begint op 1 juli glasvezelkabels in Lier te leggen. Gezinnen en bedrijven gaan zo kunnen profiteren van de voordelen van een supersnelle fiberaansluiting op maat van de toekomst.

Chris Van Rompaey

“Met ons glasvezelnetwerk geven we het centrum van Lier een upgrade naar de digitale snelweg. We starten onze infrastructuurwerken op 1 juli en die zullen iets meer dan een jaar duren, maar we proberen de hinder te beperken. De komende weken en maanden gaan we 10.000 mensen in Lier persoonlijk contacteren via allerlei acties. Voorlopig beperken we ons tot Lier-Centrum (maar dat gaat tot buiten de Ring, red.). In deelgemeente Koningshooikt gaan we dus niet aan de slag”, zegt CEO Rik Missault.

© gva

Volgens CEO Rik Missault is internet via Fiberklaar amper duurder dan het internet dat je nu hebt. Maar de prijs hangt af van je provider. 

Volgens CEO Rik Missault is internet via Fiberklaar amper duurder dan het internet dat je nu hebt. Maar de prijs hangt af van je provider. ©  Joren De Weerdt

Meer bandbreedte

“Internet via de glaskabel heeft meerdere voordelen. Het netwerk is stabieler, je hebt veel meer bandbreedte en de vertraging is tien keer kleiner. Dat is belangrijk bij het spelen van games maar ook bij communicatie, want je hebt minder last van ruis en echo. Als je kiest voor Fiberklaar, leggen wij de glasvezelkabel gratis tot binnen, op voorwaarde dat je die beslissing neemt op het moment dat we in jouw buurt aan het werken zijn.”

Volgens CEO Rik Missault is internet via Fiberklaar amper duurder dan het internet dat je nu hebt. Maar de prijs hangt af van je provider. Momenteel werkt Fiberklaar samen met Proximus, Multifiber, Edpnet en Rapidxs. Klanten van onder meer Telenet kunnen voorlopig dus geen beroep doen op Fiberklaar, maar Rik Missault verwacht dat Telenet op termijn ook op glasvezel overstapt.

20% van de bewoners

Wie interesse heeft in een glasvezelaansluiting van Fiberklaar, meldt zich voor 11 april aan bij een van de deelnemende internetproviders voor een fiberabonnement. Met welke internetprovider je in zee gaat en welk abonnement je neemt, beslis je helemaal zelf. Heeft 11 april meer dan 20% van de bewoners van Lier-Centrum een fiberabonnement afgesloten, dan legt Fiberklaar de kabel daadwerkelijk aan. Zo niet, dan komt er in Lier-Centrum geen fiberkabel.

Fiberklaar organiseert in Lier op donderdag 17 februari twee infomomenten: om 16u30 en om 19u in cultuurcentrum Vredeberg. Je kunt je hiervoor online inschrijven.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio