De inwoners van Ravels registreerden het meeste aantal beweegminuten van heel Vlaanderen. 

De inwoners van Ravels registreerden het meeste aantal beweegminuten van heel Vlaanderen. © Pixabay

Ravels is met voorsprong fitste gemeente van Vlaanderen

Ravels -

De inwoners van Ravels hebben de meeste beweegminuten verzameld via de tool Familie Fit. De gemeente wint zo een Familie Fit beweegdorp, een sportief evenement voor jong en oud.

Wouter Adriaensen

Volwassenen zouden twintig tot dertig minuten per dag moeten bewegen, voor kinderen mag dat zelfs het dubbele zijn. Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, wil gezinnen proberen dat doel te bereiken. Daarvoor lanceerde ze de online beweegtool Familie Fit. Die daagt gebruikers uit in verschillende sportieve gezinsuitdagingen en geeft beweegtips. Niet enkel sporten in de sportclub, alleen of met het gezin komt in aanmerking, ook bijvoorbeeld verplaatsingen te voet, met de fiets of met de step komen in aanmerking.

Gezinssport Vlaanderen daagde alle Vlaamse en Brusselse gemeentes uit om de meeste beweegminuten te verzamelen. Met liefst 1,28 miljoen minuten kwam Ravels als overduidelijke winnaar uit de bus, zelfs niet op de voet gevolgd door Kinrooi met 875.500 minuten en Dilsen-Stokkem met 643.000 minuten.

Gemeente Ravels wint zo een Familie Fit beweegdorp, een beweegdorp met zes thema-activiteiten voor jong en oud, van een klauterparcours voor kleuters over volksspelen en ‘new games’ tot behendigheidsspelen en reuze gezelschapsspelen. Deelnemers maken kennis met nieuwe sporten en dagen elkaar uit, Gezinssport Vlaanderen voorziet het nodige materiaal. Omwille van de coronamaatregelen wordt het afspreken van een datum en locatie nog even uitgesteld.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio