Dave (34) opgepakt na grote zoekacties in Nederland

De speurtocht naar de 34-jarige man en de 4-jarige jongen die woensdag voor het laatst gezien werden in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas, heeft zich maandag vooral geconcentreerd in het zuiden van Nederland. Er werd onder meer met een helikopter gezocht in de omgeving van Vlissingen in Zeeland en met verschillende patrouilles in Sprang-Capelle in Noord-Brabant, zegt een woordvoerder van de Nederlandse politie. Maandagavond kwam het bericht dat de 34-jarige Dave De Kock opgepakt is.

Bron: Belga

LEES OOK. Vermiste Dean (4) dood teruggevonden in Zeeland: ontvoerder Dave De Kock toonde politie waar hij kleuter verstopte

De zoektocht ging om de 34-jarige Dave De Kock en de 4-jarige Dean Verberckmoes. Ze werden woensdag 12 januari om 10.30 uur voor het laatst gezien in de Dalstraat in Sint-Niklaas.

Onrustwekkende verdwijning

Het gaat om een onrustwekkende verdwijning gelet op de voorgeschiedenis van de man. Politie en parket vragen geen details te verspreiden over het gerechtelijk verleden van De Kock. De moeder van de jongen verklaarde dat de man al eerder op het kind had gepast en dat ze hem volledig vertrouwde. Hij ging het kind normaal donderdag naar de grootouders brengen maar dat is niet gebeurd.

Er waren sterke aanwijzingen dat de man naar Nederland was gereden en de Nederlandse politie meldde dat de verdachte mogelijk in het zuiden van het land verblijft. In Sprang-Capelle in het Noord-Brabantse Waalwijk werden de toegangswegen maandagmorgen bewaakt door een tiental politievoertuigen, maar de man en de jongen werden niet aangetroffen. In Vlissingen werd in de omgeving van het strand gezocht met de hulp van een Nederlandse politiehelikopter, zegt een woordvoerder van de Nederlandse politie.

LEES OOK. Moeder van ontvoerde Dean (4) smeekt: “Laat mijn zoon op een veilige plek achter, dat is het enige wat ik vraag”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio