©  VTM

Samantha Steenwijk biedt excuses aan na uitspraken over ‘The Voice’-schandaal

K2 zoekt K3-jurylid Samantha Steenwijk (35) was zaterdagavond te gast bij het Nederlandse praatprogramma RTL Boulevard. Ze deed daar enkele opmerkelijke uitspraken over het The Voice-schandaal dat die dag uitbrak en biedt nu openlijk haar excuses aan.

ED

LEES OOK. 40-tal vermeende slachtoffers van misbruik in ‘The Voice of Holland’ verzamelen zich in Whatsapp-groep: “Dan kom ik naar je toe op een hotelkamer”

Samantha Steenwijk werd bekend in Nederland dankzij haar deelname aan The Voice of Holland in 2017. Als oud-kandidate gaf ze bij RTL Boulevard haar mening over de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik die zaterdag naar buiten kwamen. Die viel niet in goede aarde.

Steenwijk vertelde dat ze wel al geruchten van wangedrag achter de schermen had gehoord, van mensen die het met kandidaten deden om hen beloofden dat ze zo een ronde verder zouden komen. Ze voeogde eraan toe dat ze dit zelf “totaal niet heeft meegemaakt”.

Even later trok ze de verhalen duidelijk in twijfel. De Nederlandse zangeres wees op de “aantrekkingskracht van artiesten”.“Het was misschien ook gewoon omdat een kandidaat het interessant vindt om met een artiest naar bed te gaan, want dat hebben we natuurlijk ook heel vaak”, klonk het. “De verhalen zijn er natuurlijk ook van de secretaresse met de directeur.”

Volgens haar kunnen er tijdens de opnames of repetities geen kwalijke dingen gebeurd zijn. “Je krijgt een schema door en daarin staat: ‘Je moet er van 13 tot 17 uur zijn vandaag.’ Je bent geen seconde vrij! Als dit soort dingen al gebeurd moeten zijn, dan lijkt het me heel sterk dat het tijdens opnames of repetities is gebeurd.”

Verder vond Steenwijk dat de zaak niet opgeblazen moet worden. “Het is niet alleen maar dat dit bij The Voice gebeurt. Ik vind nu wel heel erg dat The Voice wordt geblamed. Ik heb het alleen maar ervaren als een prachtig mooi programma en een mooie springplank.”

Victimblaming

Steenwijk kwam onder vuur te liggen na haar uitspraken. Volgens heel wat kijkers deed de zangeres aan victimblaming, het beschuldigen van de slachtoffers. Bovendien bagatelliseerde ze de zaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Excuses

Maandagavond deelde de zangeres een verontschuldiging op haar Instagram Story. “Het spijt mij als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen”, schrijft ze. “Wat ik bedoelde is dat ik zelf niet op een verkeerde of vervelende manier ben benaderd en dat ik ook niet weet of wist welke ervaringen andere kandidaten en/of mederwerkers hebben gehad rondom enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.” Steenwijk schrijft dat ze het ontzettend verdrietig vindt voor alle slachtoffers en hoopt dat het onderzoek meer duidelijkheid zal scheppen.

LEES OOK. Linda De Mol beëindigt relatie met bandleider ‘The Voice of Holland’

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio