De signalisatie ligt klaar, maar de mobiele werf van Pidpa in de Venstraat, start pas binnen enkele dagen op. Vanaf dan geldt beurtelings verkeer ter hoogte van de werkzaamheden. 

De signalisatie ligt klaar, maar de mobiele werf van Pidpa in de Venstraat, start pas binnen enkele dagen op. Vanaf dan geldt beurtelings verkeer ter hoogte van de werkzaamheden. © JAA

Zeven weken beurtelings langs mobiele Pidpa-werf in Venstraat: “Wees hoffelijk aub”

Schoten -

Er wordt deze dagen flink aan de wegen gewerkt in Schoten. De nieuwe Hoogmolenbrug ligt amper of de renovatie van de Sluizenstraat ging zoals aangekondigd van start. In de Venstraat is het nog enkele dagen wachten op de werken, maar die zullen eens bezig wel tot 4 maart hinder veroorzaken.

In de Sluizenstraat is aannemer Colas begonnen met het opbreken van het kruispunt met de Geuzenveldenstraat. Het verkeer in de belangrijke invalsweg blijft zowat het hele jaar onderbroken voor de vernieuwing van het stuk tussen Geuzenveldenstraat en Villerslei.

Het was de bedoeling dat ook de arbeiders van drinkwatermaatschappij Pidpa intussen aan de slag waren in de Venstraat, de lange smalle centrumstraat tussen de Sint-Cordulastraat en Alfons Verdijckstraat. Maar de start is met enkele dagen hooguit een week opgeschoven in de tijd.

Pidpa zal er de waterleiding vervangen en tegelijk een aantal andere nutsvoorzieningen vernieuwen. Er wordt voornamelijk in het voetpad gewerkt, maar de aard van de werken en het gebrek aan ruimte maken dat de mobiele werf ook een deel van de rijweg zal innemen. Het verkeer kan de werfzone, die dus zal opschuiven in de straat, beurtelings moeten passeren. De gemeente vraagt chauffeurs hierbij de nodige hoffelijkheid aan de dag te leggen. Centrumparking ’t Ven blijft bereikbaar tijdens de ganse duur van de werken, tot 11 maart dus wellicht. ( jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio