© rr

Grote successen voor Judoteam Duffel

Duffel -

Ondanks corona liet Judoteam Duffel, binnen de beperkende maatregelen, het voorbije jaar de training zoveel als mogelijk doorgaan. Dit leverde twee mooie prestaties op: Kyra Van der Heyden werd Belgisch kampioen en Cris De Bleser behaalde haar zevende dan.

“Kyra legde een perfect parcours af naar de Belgische titel in de klasse tot 44 kilogram. In oktober werd ze provinciaal en in november Vlaams kampioen. Het Belgisch kampioenschap had plaats op 5 december in een zaal in Herstal zonder toeschouwers. Kyra won al haar matchen met ippon”, zegt voorzitter Ann De Brabandere.

“Cris De Bleser, een ex-topjudoka, is een vaste waarde in Judoteam Duffel. Naast de rol van secretaris geeft zij al vele jaren les aan de jeugdgroep. Het examen van 7de dan was oorspronkelijk gepland in juni 2020 maar werd door de coronamaatregelen telkens uitgesteld. Op 26 november kon ze eindelijk het examen afleggen en ze slaagde met glans. Hiermee heeft Cris de hoogste judograad bereikt die vrouwen tot nu toe behaalden in België.”  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio