Bij veel regenweer ontstaan er snel putten in de boswegen waarover het moeilijk rijden wordt. 

Bij veel regenweer ontstaan er snel putten in de boswegen waarover het moeilijk rijden wordt. © RR

Vanaf nu vier keer per jaar wegenonderhoud in Woonbos Wildert

Essen -

Het onderhoud van de wegen in het Woonbos en de weekendzone in Wildert wordt opgevoerd naar vier keer per jaar. Dat is dubbel zoveel dan voorheen. De gemeente zoekt verder naar een structurele oplossing.

“Het Woonbos is mooi om te wandelen, maar op het wegenonderhoud komt veel commentaar”, merkt raadslid Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) op. “Er worden meer woningen gebouwd en het autoverkeer wordt er drukker. Hoe gaan we dit definitief oplossen?”

Schepen van Openbare Werken Brigitte Quick (CD&V) begrijpt de reacties. “Begin oktober hadden we al de opdracht gegeven om de boswegen te egaliseren. Als het vaak regent, kan er niet gewerkt worden. Het profiel houdt niet lang stand als er te veel water op ligt”, verduidelijkt ze.

“Snel rijden, snel putten”

“Maar we werken aan een oplossing. We hebben ook al ons licht opgestoken bij het openbaar centrum voor wegenbouw (OCW), maar deze wegen worden zo intensief gebruikt dat semi-verharde en onverharde wegen niet meer volstaan.”

“We hebben dit probleem ook al voorgelegd in het kader van het rioleringsdossier daar, om te zien of er een oplossing ligt in het grachtenstelsel, of we een onderscheid kunnen maken tussen enkele hoofdwegen en zijwegen.”

“Totdat er een oplossing is gevonden, verdubbelen we het onderhoud naar drie tot vier keer per jaar. Als de wegen pas onderhouden zijn, krijgen we positieve reacties. Het gevolg is wel dat er dan hard wordt gereden, waardoor er weer sneller putten ontstaan”, benadrukt Quick.

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio