Opnieuw beelden van wolf in Antwerpse haven opgedoken: Asterix, Klaas(je) of is er een andere wolf in het spel?

Antwerpen -

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van een wolf die vertoeft in de Antwerpse haven. Dat meldt Welkom Wolf. Mogelijk gaat het om oude beelden van wolf Asterix. Die werd op tweede kerstdag gespot op de Scheldelaan, in de buurt van Tabaknatie Asterix.

Op de video, die sinds zondagavond op sociale media circuleert, is te zien hoe de wolf in het midden van de Scheldelaan loopt. Eenmaal de bestuurder dichterbij komt, wijkt de wolf uit naar het fietspad en zet die het op een lopen.

“De grote vraag is wanneer de video gemaakt is. Is die gemaakt op 16 januari, of is dit filmpje al ouder en nu pas gepost?”, stelt Jan Loos van Welkom Wolf. Sinds eind november zijn er wellicht al vier verschillende wolven in de ruime omgeving van Antwerpen geweest. “Als de video effectief van 16 januari is, dan valt Asterix wellicht af, want die is op 1 januari al gespot in Kasterlee en in het Prinsenpark in Retie”, aldus Loos. Daar gaat Welkom Wolf van uit op basis van vachtpatronen. “Al is dat geen exacte wetenschap.”

Wolvenpuzzel

Mogelijk is de wolf in het nieuwe filmpje dan wolf Klaas(je). Die hangt sinds begin december rond in de buurt van de Kalmthoutse Heide. “Maar er kan net zo goed nog een andere wolf in het spel zijn”, zegt Loos nog. “Er zijn af en toe namelijk indicaties dat er mogelijk nog een tweede wolf aanwezig is in de hele streek ten noorden van Antwerpen.”

Welkom Wolf is dan ook op zoek naar de maker van de video, om te achterhalen wanneer de beelden gemaakt zijn. “De exacte datum is cruciaal om een stuk van de grote wolvenpuzzel te kunnen leggen”, aldus Loos. “We roepen de maker dan ook op om zich te melden via 0495/32.53.30 of wolven@landschapvzw.be. Ook alle andere meldingen van wolven en vermoedelijke wolven blijven meer dan welkom.”

(jtp)

MEER OVER Wolf

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio