© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Nu mijn dochtertje op de wereld is, voel ik me herboren”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Laurien Deberdt (29).

“Lily-Noor is elf weken oud. Ze heeft haar papa nog niet gezien. Hij geraakte hier niet voor de bevalling. Hij woont in Marokko en de grenzen zijn voorlopig gesloten. De papa van Lily-Noor en ik hebben een bedrijf in Marokko. Hij woont daar en ik pendel regelmatig heen en weer. Nu werd zijn visum dus afgewezen. Ze zijn daar heel streng door corona.”

“De bevalling heeft hij dus moeten missen, maar niet helemaal. Dankzij de vroedvrouw heeft hij op de computer via WhatsApp kunnen volgen. Ik denk dat hij alles dichterbij heeft kunnen zien dan sommige papa’s die fysiek aanwezig zijn. De vroedvrouw hield het scherm heel dicht bij mij. We mikken nu op maart om elkaar terug te zien. Dat zal met veel emoties en heel veel traantjes zijn. Ik word al emotioneel als ik eraan denk.”

“Ik heb ondertussen veel steun van mijn mama en mijn familie. Iedereen helpt en zo’n geboorte brengt mensen terug samen. Ik ben gelukkig, het is genieten nu. Het was een superzware zwangerschap met misselijkheid van het begin tot het einde, en de bevalling was er een met veel complicaties. Nu Lily-Noor er eindelijk is, ben ik zelf herboren. En ze is heel braaf, dat helpt ook.” rvre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio