©  AFP

Na Salah Abdeslam test Ali El Haddad Asufi positief: proces over aanslagen Parijs niet hervat voor 25 januari

Het assisenproces over de terreuraanslagen in Parijs van 13 november 2015 hervat niet voor 25 januari, nu een van de beschuldigden, Ali El Haddad Asufi, het voorbije weekend een positieve coronatest heeft afgelegd. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van bronnen dichtbij het dossier.

Bron: Belga

Ali El Haddad Asufi, een van de elf beschuldigden, vertoonde vrijdag tijdens de zitting symptomen en nam een positieve zelftest af. Ook de PCR-test bleek positief, zei de voorzitter van het speciale assisenhof in Parijs, Jean-Louis Périès, maandagochtend in een bericht aan de advocaten.

“Dat betekent dat de komende week volledig in het gedrang komt, omdat de volgende nuttige test pas vrijdag kan plaatsvinden”, voegde de voorzitter daaraan toe. Dinsdag is er een korte zitting om kennis te nemen van de situatie, aldus een bron dichtbij het dossier.

Het proces lag eerder al twee weken stil omdat de voornaamste beschuldigde, Salah Abdeslam, eind december corona had opgelopen. Een medische tegenexpertise had Abdeslam op 10 januari genezen en niet-besmettelijk verklaard. Het proces  hervatte de volgende dag.

LEES OOK:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio