Ismael Bako 

Ismael Bako 

Ismael Bako scheert hoge toppen bij Spaanse Manresa en maakt indruk met verschroeiende dunks

Ismael Bako blijft letterlijk en figuurlijk hoge toppen scheren in de Spaanse ACB. De 26-jarige en 2m08 grote Belgian Lion schittert bij Manresa en pakt ook elke match met verschroeiende dunks uit. In de Franse Pro A maakte Jean Salumu na een knieblessure en een lange inactiviteit zijn comeback bij Châlon-Reims.

Patrick Ceulemans

Belgian Lion Ismael Bako tekende voor 14 punten en 5 rebounds en won met Manresa met 91-72 van Gran Canaria. Met 10 op 15 rukt Manresa, dat onlangs nog zegevierde van Barcelona, in de Spaanse ACB op naar een knappe derde plaats. Bako kent een fantastisch debuut in Spanje en heeft een mooi gemiddelde van 13 punten en 6 rebounds. Hij plaatste zich met Manresa en met een 5 op 6 in de groepsfase tevens ook al voor de Round of 16 in de Champions League. Nog in de Spaanse ACB verloor een goed spelende Hans Vanwijn (10 punten, 6 rebounds, 1 assists) met 94-69 van Real Madrid.

Ismael Bako 

Ismael Bako 

Jean Salumu (2 punten, 1 rebound, 2 assists) maakte in de Franse Pro A en na een knieblessure en een lange inactiviteit zijn comeback bij Châlon-Reims dat met 97-98 won van Bourg. Kevin Tumba (2 punten) ging met Fos-Provence met 101-76 onderuit bij Roanne. In de Franse Pro B won Quentin Serron (11 punten, 4 rebounds, 2 assists) met Boulazac van St.-Quentin.

In de Turkse BSL verloor Thomas Akyazili (6 punten, 2 rebounds, 4 assists) met Merkezefendi met 90-67 van Buraspor en ex-ploegmaat bij Antwerp Giants Dave Dudzinski (11 punten, 10 rebounds).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio