Staf Van Mensel wil zondag graag met Jack naar het Aartselaarse zwembad.  

Staf Van Mensel wil zondag graag met Jack naar het Aartselaarse zwembad.  © RR

Laatste zwemmers in oud zwembad Aartselaar zijn... honden

Aartselaar -

Het nieuwe intergemeentelijk zwembad Dok-3 in de Kleistraat opent op zaterdag 5 februari de deuren. Twee weken eerder sluit het oude bad op het plaatselijke sportcentrum. Zondag 23 januari zullen honden er als laatste voor een zwempartijtje terechtkunnen.

“We waren reeds een tijd geleden op zoek naar een originele activiteit om de sluiting van ons oude zwembad op een leuke manier door te laten gaan”, zegt schepen van Sport en Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA). “Een schuimparty was een leuk idee, maar kan door de huidige coronapandemie uiteraard niet doorgaan. Een iemand opperde om er voor een keer honden in toe te laten, wat wel kan.”

Vrijdag 21 januari is de laatste dag dat de klassieke zwemmers in het oude bad een duik kunnen nemen. Zaterdag blijft de toegangsdeur gesloten om alles in gereedheid te brengen voor het hondenzwemmen op zondag 23 januari. De chloor wordt uit het zwemwater gezuiverd en de temperatuur op 29 graden gebracht.

Hondenbaasjes krijgen voorwaarden opgelegd

Aan de hondenbaasjes wordt gevraagd hun viervoeter minstens twee of zelfs drie uur vooraf geen eten meer te geven. Ook wordt voorgesteld de honden eerst nog even uit te laten zodat ze hun behoeften niet in of rond het zwembad zouden doen. Het gemeentebestuur voorziet wel de nodige reinigingsmiddelen moest dit toch gebeuren, maar verwacht dan wel dat de eigenaars dit zelf opkuisen.

“Uiteraard rekenen we erop dat de honden kunnen zwemmen”, zegt de schepen. “De honden dragen in principe de eerste keer een zwemvest, wat hier uiteraard niet aanwezig is. Tenslotte wil ik nog meegeven dat zwemmen inspannend is voor honden, dus men maakt voor het zwemmen best niet eerst een lange wandeling.”

Geen loopse honden

Ook loopse honden mogen niet naar binnen door de geurtjes die verwarrend zijn voor reuen. Honden met wondjes, een besmettelijke ziekte of een oorontsteking zijn ook niet welkom. Omdat het zwemwater geen chloor bevat, is het wettelijk niet toegestaan dat eigenaars mee in het water gaan. Omdat het Aartselaarse wedstrijdbad 25 op 12,5 meter groot is, zullen er zes honden tegelijk toegelaten worden. Een zwembeurt duurt maximum twintig minuten.

Geïnteresseerde hondenbaasjes moeten hun viervoeter vooraf inschrijven via een mail aan pascal.declerck@aartselaar.be. De inschrijving is definitief na betaling van 2,5 euro via overschrijving op rekeningnummer BE51 0682 0579 8762 op naam van de sportdienst met vermelding van ‘hondzwemmen’. De sportdienst bepaalt het tijdslot en stuurt hierover een mail naar de aanvragers.  Jef Wijckmans

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio