Tanja Dexters veroordeeld voor bezit van cannabis en handel in cocaïne

Tanja Dexters is veroordeeld voor het bezit van cannabis en handel in cocaïne. Ze werd wel vrijgesproken voor de handel in Viagra. De ex-miss België heeft een opschorting van straf gekregen, met een proeftijd van drie jaar. Haar vriend, Michaël P., werd volledig vrijgesproken.

“Ik moet het vonnis nog inkijken en met mijn cliënt bespreken”, zegt de advocaat van de ex-miss, Kristof Benijts. “Het lijkt er wel op dat de rechtbank onze argumentatie heeft gevolgd.”

Bart Van den Langenbergh

Op 25 juni 2019 viel de politie voor een grootschalige huiszoeking de Jaguar-garage van Michaël P. in Herentals binnen. De speurders gingen op zoek naar drugs. Ook zijn privéwoning, die hij deelde met mediafiguur Tanja Dexters, en zijn Kia- en DAF-garage werden uitgekamd. Hetzelfde lot ondergingen K.V., medewerker van de garage, en een andere betrokkene. Ze werden geblinddoekt en geboeid naar het politiekantoor gebracht.

Dexters riskeerde een celstraf van 8 maanden, maar de advocaten van P. en Dexters pleitten voor een minder zware tenlastelegging. Volgens het parket ging het namelijk niet om een grootschalige verkoop, maar werden de drugs veeleer doorgegeven aan vrienden.

LEES OOK. Geen drugs gevonden, maar toch riskeert Tanja Dexters 8 maanden celstraf: “Een dossier gebaseerd op los zand”

Belgische Pablo Escobars

“Ze gaan op zoek naar de Belgische Pablo Escobars, zonder bewijs”, klonk het eind vorig jaar. De aanleiding van de huiszoekingen was een proces-verbaal dat een maand eerder was opgesteld door Lokale Politie Neteland. “Daaruit werd afgeleid dat P. zich als tussenpersoon zou bezighouden met de verkoop van drugs, vanuit zijn Jaguar-garage”, zei procureur Veerle Van Gorp.

Maar de vriend van Dexters is dus vrijgesproken. Tanja Dexters zelf is wel veroordeeld.

Italiaanse vrienden

“Het is niet bewezen dat Tanja Dexters zelf cannabis of cocaïne verkocht heeft. Wel gaf ze bij verhoor toe cannabis te hebben gebruikt alsook cannabis, die ze gekregen had, te hebben meegenomen voor vrienden”, stelde rechter Jürgen Jordaens in zijn vonnis.

“Tevens verklaarde ze dat er een keer iemand cocaïne is komen brengen die zij besteld had voor Italiaanse vrienden die bij haar op bezoek waren. Gelet op deze verklaring en de uitlezing van haar gsm acht de rechtbank het bewezen dat ze voornoemde drugs, al dan niet kortstondig, in haar bezit heeft gehad, heeft (af)geleverd of noodzakelijke hulp daartoe heeft verleend.”

Volgens de rechter is ook het (af)leveren van drugs een strafbare handeling.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio