©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  BELGA

 

 ©  Dick Demey

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot scoort nog eens, maar begint het nieuwe jaar met kansloze nederlaag tegen Genk

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Tegen beter weten in was het een strohalm waar Beerschot zich in de aanloop naar de wedstrijd tegen Racing Genk aan vastklampte. Het bleken eens te meer holle worden. Een nieuw jaar, dezelfde ergernissen. Na de 4-1-nederlaag in Limburg is 1B opnieuw een stapje dichterbij.

Kersten Steurbaut

‘Mathematisch kan het nog.’ De lijfspreuk van de Rode Duivels begin deze eeuw is tegenwoordig naar het Olympisch Stadion verhuisd. In aanloop naar de eerste wedstrijd van 2022 kreeg de uitspraak zelfs nog wat extra kracht. Racing Genk, dat was een tegenstander die bij Beerschot goede herinneringen opriep. Een jaar geleden was er nog de stuntzege en de wereldgoal en dito viering van Jan Van den Bergh. Voor Nieuwjaar was de wedstrijd op de het Kiel de laatste partij van alles wat het noodlijdende Beerschot nu broodnodig heeft: de laatste overwinning, de laatste goal, de laatste clean sheet, de laatste goede prestatie, …

Goede herinneringen of niet, de confrontatie met de ploeg van kersvers Gouden Schoen Paul Onuachu - die voor de wedstrijd in een leeg stadion een beetje troosteloos gevierd werd - was wel zowat de match van de laatste hoop. Zes nederlagen op rij, het vertrek van Caicedo de blessure van nieuwkomer Rigo én daarbovenop aanvoerder Vanhamel die plots zijn plaats tussen de palen moet afstaan. Javier Torrente en zijn spelers hadden weinig om zich aan op te trekken.

Als een kaartenhuisje ineengezakt

Het allerlaatste sprankeltje hoop werd al snel een illusie. Holzhauser mikte na tien minuten dan wel de kans om de score te openen naast, na 45 minuten stond Beerschot weer een stap dichter bij de degradatie naar 1B. En daar moesten de Limburgers het gaspedaal niet eens hard in te drukken. Op het tempo van een trainingspartijtje zag Bernd Stock zijn spelers het balletje rustig rond tikken.

Veel gevaar leverde het balbezit van de thuisploeg ook niet op. Een kopbal van Ugbo belandde naast het doel van de debuterende Biebauw - zijn eerste officiële wedstrijd sinds februari 2020, bij de tweede Limburgse bal in de zestien van de bezoekers was het wel bingo. Ito kreeg van De Smet alle tijd om voor te zetten, Hrosovsky knikte overhoeks de 1-0 binnen. Een mooie goal, dat wel, maar het werd de Slowaakse middenvelder ook niet echt moeilijk gemaakt.

Het kaartenhuisje van Beerschot zakte daarna helemaal in elkaar. Voorin werd Vandevoordt niet op de proef gesteld, achterin kreeg Beerschot de bal niet weggespeeld. Net voorbij het halfuur legde Ito de wedstrijd in een beslissende plooi. De Japanner kroop deze keer in de rol van afwerker en duwde een voorzet van Munoz voorbij Biebauw. Opnieuw werd er de Genkse spelers niets in de weggelegd. Pijnlijk. Ugbo was voor rust nog dicht bij een derde treffer, maar geraakte in een dubbele poging niet voorbij Biebauw en Lemos.

 

 ©  Dick Demey

We moeten Beerschot wel nageven. Ondanks de uitzichtloze situatie probeerde het er na de rust nog wel iets van te maken. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Een (thee)lichtje in de Kielse duisternis. De misser van nieuwkomer Avenatti zette de offensieve bloedarmoede nog maar eens in de verf. Aan de andere kant vergat Genk lang om het licht definitief uit te doen. Ito was twee keer dicht bij de 3-0, maar de lat en Biebauw lagen dwars. De West-Vlaamse doelman was met enkele goede reddingen nog de beste pion bij Beerschot, al moest hij zich in de slotfase toch nog een derde en vierde keer omdraaien.

Beerschot heeft nog 13 wedstrijden om uit de doden op te staan, maar het vervolg van de competitie kondigt zich meer aan als een dodenmars. In acht dagen tijd staat er opnieuw een cruciaal drieluik tegen OHL, Seraing en Zulte Waregem op het menu. Al blijven we vooral met de vraag achter: is er nog iemand die in een reanimatie gelooft? Daar zal de eerredder van Noubissi weinig aan veranderen.

LEES OOK. REACTIES. Torrente zag flarden van competitiviteit, Biebauw: “Persoonlijke situatie is ondergeschikt aan de ploeg”

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio