Anouk stopt als coach bij ‘The Voice of Holland’ na berichten over ongewenst gedrag: “Het is gewoon een corrupte bende”

De Nederlandse zangeres Anouk stopt als coach bij het tv-programma “The Voice of Holland” naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. “Het is gewoon een corrupte bende”, zegt de zangeres zondag in een video op haar Instagram-account. “Ik wil niet werken waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Bron: Belga

Zaterdag werd bekend dat “The Voice of Holland” voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rond mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van “seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

Anouk had eerder nog niet gereageerd omdat ze de aflevering van het programma “BOOS” wilde afwachten. Daarin wordt donderdag uitgebreid ingegaan op de aantijgingen. “Eigenlijk weet ik wel genoeg”, zegt de zangeres zondag nadat ze het statement van Rietbergen had gelezen en enkele telefoontjes met “bepaalde mensen” had gepleegd.

LEES OOK. Nederland in de ban van schandaal in ‘The Voice’, en wellicht zullen er nog namen vallen: “Buitengewoon pijnlijk voor Linda en John De Mol”

Anouk is sinds een aantal jaar coach bij “The Voice of Holland” en “The Voice Kids”. Samen met Ali B, Glennis Grace en Waylon vormde Anouk dit seizoen het team van coaches. In de aflevering van “BOOS” komt ook Ali B aan bod. Tegen de coach is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.

“Dat is niet waar ik zit. Daar wil ik geen onderdeel van zijn”, sluit Anouk haar video af. “Bij dezen wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij ‘The Voice of Holland’. Dat was het.”

LEES OOK. ‘The Voice’-presentratrice Chantal Janzen boos: “Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER