© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPENAAR. “Terug naar China, om vrouwenmode te maken”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Yihui Zhang (21).

“De Antwerpse modeacademie is wereldberoemd. Tot bij ons in China. Dat is grotendeels door Dries Van Noten. Hij is heel bekend in heel China. En Walter Van Beirendonck ook. Hem heb ik al ontmoet op de academie.”

“Ik heb jaren in Londen gewoond toen ik nog naar de middelbare school ging. Londen is druk en hectisch. Antwerpen is rustiger en hier kun je beter van het stadsleven genieten. Als mijn studies aflopen, ga ik toch maar terug naar China. Ik wil daar modeontwerper worden. China is een goed land voor mode. Ik wil vrouwenmode maken, maar ben nog altijd aan het uitzoeken wat mijn stijl juist is en welke richting ik uit wil gaan.”

“Ondertussen is het moeilijk om mijn familie te zien door corona. Met de feestdagen ging ik nog wel eens naar daar, maar China legt een maand quarantaine op voor alle buitenlandse bezoekers. Ik heb eerst twee weken op een hotelkamer moeten zitten en moest dan nog twee weken thuisblijven bij familie. Maar het was het waard, ik ben blij dat ik iedereen toch nog eens gezien heb.” (rvre)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio