165 overtreders beboet tijdens verkeersactie

Berchem, Deurne, Borgerhout -

Tijdens een grote verkeersactie van de Antwerpse politie zijn 165 inbreuken vastgesteld. Onder meer elf bestuurders die door het rood reden werden op de bon geslingerd.

De groot opgezette controle van zaterdag was het werk van het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Oost. Inspecteurs gingen de baan op in Deurne-Noord en -Zuid, Berchem en Borgerhout. “In totaal werden 165 inbreuken vastgesteld”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Zo werden 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, beboet omdat ze zich fout geparkeerd hadden. Drie automobilisten die onrechtmatig op een plaats voor mensen met een handicap stonden mogen een boete verwachten. “Elf bestuurders en een voetganger negeerden het rode verkeerslicht, en 21 chauffeurs reden door het oranje licht ondanks de mogelijkheid om te stoppen”, verklaart Bruyns. “Verder werden onder meer nog elf bestuurders geverbaliseerd omdat ze bezig waren met hun gsm.”

Vrijdag al haalde het VOT van de regio Centrum drie voertuigen uit het verkeer omdat de bestuurder ervan onder invloed van verdovende middelen rond reed. Dat kwam telkens uit nadat de politie de chauffeur controleerde omdat ze gevaarlijk rijgedrag vertoonden. “Twee bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor vijftien dagen omwille van druggebruik in combinatie met rijden”, zegt Bruyns. In het derde voertuig werd lachgas gebruikt. Drie flessen zijn in beslag genomen. sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio