©  ISOPIX

Ook David Goffin reageert op uitspraak in zaak Djokovic: “Dit is toch wel een schok”

Ook David Goffin (ATP 45) reageerde intussen op de uitspraak van de Australische federale rechtbank om het visum van Novak Djokovic ingetrokken te houden waardoor de Servische nummer een van de wereld het land moet verlaten en dus niet kan deelnemen aan de Australian Open.

Maarten DelvauxBron: BELGA

LEES OOK. Definitief geen Australian Open voor Novak Djokovic: “Ik ben extreem ontgoocheld”

“Dit was de voorbije tien dagen toch de soap bij uitstek, met dagelijkse plotwendingen”, klinkt het bij onze landgenoot. “Ik ken niet alle details, maar zag vooral de krantenkoppen passeren. Eens leek het erop dat hij zou kunnen spelen, dan weer moest hij het land verlaten. En nu is eindelijk het verdict gevallen. Ik had die beslissing veel eerder verwacht, maar het draaide uit in een hele saga, die ik vanop afstand gevolgd heb. Ik was immers in Sydney en niet in Melbourne. Maar laat het duidelijk zijn dat dit wel een schok is. Djokovic blijft een grote naam in het tennis. De regering heeft haar beslissing genomen en daar zullen we het mee moeten doen.”

In tegenstelling tot Djokovic heeft Goffin wel de nodige vaccins tegen COVID-19 gekregen. “Ik weet niet of zijn beslissing veel zin heeft. Ik ken niet alle details en weet dus niet of hij wel, of niet, een medische vrijstelling kon krijgen. Toen ik de kans kreeg om me te laten vaccineren, heb ik niet lang getwijfeld. Het eerste vaccin kreeg ik via het BOIC, om deel te nemen aan de Spelen. Daardoor kon ik reizen en mijn sport beoefenen. Dat zorgt toch voor gemoedsrust. Mijn boosterprik heb ik nog niet gehad, maar die zal er snel genoeg komen.

“Uiteindelijk zal het wel lukken met die knie”

David Goffin zit zelf in de laatste rechte lijn van zijn voorbereiding op zijn duel in de eerste ronde van de Australian Open, dinsdag tegen het Britse 24e reekshoofd Daniel Evans (ATP 26).

Donderdag moest de Belgische nummer een in de kwartfinales van het hardcourttoernooi in Sydney tegen Andy Murray (ATP 135) opgeven vanwege nieuwe pijn in zijn linkerknie. “Uiteindelijk zal het wel lukken met die knie”, vertelde Goffin zondag tijdens zijn persmoment. “In Sydney heb ik nochtans schrik gehad, want de pijn stak plots fel op, mogelijk na een verkeerde beweging. Uit de onderzoeken bleek dat ik een lichte verrekking heb aan de achterkant van de knie. Vandaag/zondag heb ik voor het eerst terug wat tennis gespeeld. Ik stond een uurtje op de courts met Germain Gigounon en dat is goed verlopen. Maandag volgt er nog een trainingsdag. Het zal crescendo gaan en dus denk ik dat alles in orde zal zijn voor mijn wedstrijd van dinsdag. Normaal gezien kan ik dan voluit gaan.”

 

 ©  AFP

Het wordt reeds de derde confrontatie tussen Goffin en Evans op de ATP Tour, de eerste op een grandslamtoernooi. Onze landgenoot kon nog nooit van hem winnen. “Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd tegen een speler die het jaar goed begonnen is, op de ATP Cup en nadien in Sydney. Het zal een fysieke strijd worden tussen aanvallend ingestelde spelers die niet aarzelen om naar het net te komen. Daarnaast is het opletten geblazen voor zijn slices.”

Het is de eerste keer sinds de US Open van 2014 dat Goffin geen reekshoofd is op een grandslamtoernooi. Onze landgenoot had vorig jaar herhaaldelijk af te rekenen met knieproblemen en moest daardoor heel wat plaatsen achteruit op de wereldranglijst. In Sydney liet hij voor zijn opgave tegen Murray twee zeges op rij noteren. “En dat was goed voor de moraal. Het niveau ging in stijgende lijn en in die zin is het dus jammer wat er gebeurd is tegen Murray. Ik voelde me immers goed op het terrein en in het toernooi.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio