Schepen van toerisme Jelle Lauwereys scant de CST-certificaten van de familie Bogaerts uit Zoersel bij de start van de wandeling. Omdat er meer dan 400 wandelaars waren ingeschreven, valt het onder de regels van ‘evenement’. 

Schepen van toerisme Jelle Lauwereys scant de CST-certificaten van de familie Bogaerts uit Zoersel bij de start van de wandeling. Omdat er meer dan 400 wandelaars waren ingeschreven, valt het onder de regels van ‘evenement’. ©  kma

Winterwandelingen Land van Playsantiën met 450 deelnemers op gang getrapt

Pulderbos -

De eerste winterwandeling met proevertjes van het Land van Playsantiën lokte zondag 450 deelnemers. De start en aankomst lag aan het LRV-terrein in Pulderbos.

Vorig jaar konden de winterwandelingen met lokale proevertjes niet doorgaan. Ditmaal beet Zandhoven de spits af van dit populair wandelvijfluik van toeristisch samenwerkingsverband Het Land van Playsantiën. Het lokaal lekkers werd als take-away in een zakje meegegeven bij vertrek, en niet onderweg op vaste plaatsen uitgedeeld. Omdat er meer dan 400 vooringeschreven deelnemers waren, viel het onder de regels van een evenement. Schepen van Toerisme Jelle Lauwereys scande bij het vertrek de CST-certificaten. Zondag 6 februari wordt er gewandeld in Malle, zondag 13 februari in Zoersel, zondag 27 februari in Ranst en zondag 13 maart in Lille. “We zien dat er zoals voorheen weer grotere familie- en vriendengroepen samen komen wandelen”, vertelt toeristische gids Gerda Cabus. “Ze vertrekken wel mooi verdeeld, en vermits alles zich in openlucht afspeelt is het veilig.”

Niet elke deelnemende gemeente organiseert het met een proevertjes-take-away zoals Zandhoven. Anderen werken samen met lokale horeca langs het parcours waar dan weer de horecaregels gelden.

De familie Bogaerts uit Zoersel en Dendermonde. 

De familie Bogaerts uit Zoersel en Dendermonde. ©  kma

De baby’tjes klaarhangen bij vertrek. 

De baby’tjes klaarhangen bij vertrek. ©  kma

De proevertjes werden als take-away meegegeven. 

De proevertjes werden als take-away meegegeven. ©  kma

 kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio