Carla, Joke, Peggy, Sasha en Tess ontvangen alle dieren met open armen. 

Carla, Joke, Peggy, Sasha en Tess ontvangen alle dieren met open armen. © AF

Dierenartsenpraktijken Het Spoor en De Bergen slaan de handen in elkaar

Geel, Dessel -

Dierenartsenpraktijken Het Spoor uit Geel en De Bergen uit Dessel hebben de handen in elkaar geslagen. Door de fusie zijn er in de Geelse praktijk voortaan vier dierenartsen en een assistente actief. “Dat maakt een wereld van verschil, want de kwaliteit voor onze patiënten is enorm verhoogd.”

Annelies Frederickx

In dierenartsenpraktijk Het Spoor op Retieseweg 114A in Geel valt alles stilaan in de plooi, nadat de praktijk de voorbije dagen twee nieuwe dierenartsen verwelkomde. “De laatste week van de kerstvakantie hielden we de deuren even dicht om alles te organiseren”, vertelt Carla Esmat. “We moesten niet alleen alle apparatuur van Dessel naar Geel verhuizen en hier inpassen, maar ook onze programma’s moesten op elkaar afgestemd worden en het is niet evident om de planning van vier dierenartsen in elkaar te doen passen. We werden in de eerste week geconfronteerd met enkele kinderziektes omdat iedereen zijn eigen manier van werken heeft, maar samen staan we sterker.”

Tess Engelen is gepassioneerd door reptielen en bekommert zich om een schildpad. 

Tess Engelen is gepassioneerd door reptielen en bekommert zich om een schildpad. © AF

“We hebben allemaal onze eigen interesses en die kunnen we hier nu ten volle uitbouwen”, gaat Sasha Feyen verder. “In Dessel werden Joke Dilen en ik geconfronteerd met een gebrek aan ruimte. Uitbreiden of een nieuwe praktijk bouwen, lag niet zomaar voor de hand en aangezien Carla en Tess bij Het Spoor op zoek waren naar extra mankracht, was een fusie voor beide praktijken een win-winsituatie. Carla en ik zijn jaargenotes en we hielden na onze studies contact. We zitten op dezelfde lijn, waardoor de twee praktijken nu naadloos samenvloeien.”

24 uur op 24

“De fusie neemt alvast flink wat druk weg bij Tess en mezelf, maar ook bij Sasha en Joke”, geeft Carla Esmat nog mee. “In een praktijk met twee dierenartsen komt alle druk op de ene dierenarts te liggen wanneer de andere ziek is of met verlof. Bovendien is het heel zwaar om een praktijk 24 uur op 24 te runnen met twee. Voor ons wordt het dus aangenamer werken, maar vooral onze patiënten hebben baat bij deze fusie. De kwaliteit van de geboden zorg is enorm verhoogd. We hebben allemaal andere interesses, maar vullen elkaar goed aan. Sasha is bijvoorbeeld gepassioneerd door anesthesie en ik door chirurgie. Zo kunnen we elkaar nu assisteren tijdens grote operaties, terwijl we er vroeger geregeld alleen voor stonden.”

Assistente Peggy Goos en Carla Esmat checken of deze naaktkat naar huis mag 

Assistente Peggy Goos en Carla Esmat checken of deze naaktkat naar huis mag © AF

Voor de patiënten van dierenartsenpraktijk De Bergen betekent de fusie wel dat ze van Dessel naar Geel moeten rijden. “Die afstand valt heel goed mee”, reageert Sasha Feyen. “Baasjes willen gerust enkele kilometers verder rijden voor betere zorg voor hun dier. Wanneer ze een afspraak boeken, wordt hen aan de telefoon gevraagd wie hun vaste dierenarts was. Zo krijgen de Desselse klanten in de nieuwe praktijk toch een vertrouwd gezicht te zien. Op termijn sluiten we de praktijk in de Bergenstraat, maar wanneer dat juist zal gebeuren, is nog niet beslist. Voorlopig houden we nog iedere dag permanentie tussen 16 en 19u.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio