Wommelgemnaren Peter Goris en Carine Leysen hadden hun verrekijker bij en volgden alles vanop de oude Hoogmolenbrug. 

Wommelgemnaren Peter Goris en Carine Leysen hadden hun verrekijker bij en volgden alles vanop de oude Hoogmolenbrug. © JAA

Hoogdag voor ‘bridge-watchers’: “Ik volg alles vanuit m’n slaapkamer”

Schoten -

Het juist leggen van de nieuwe Hoogmolenbrug lokt heel wat geïnteresseerden waaronder amateurfotografen naar de site langs het Albertkanaal. Die kloppen ‘overuren’ om alles mooi in beeld te brengen. Sommigen kruipen zelfs op de asfaltbergen van het nabijgelegen wegenbouwbedrijf Colas om een goed uitzicht te hebben.

LEES OOK. Technisch hoogstandje op schema: nieuwe Hoogmolenbrug ligt zondagavond op haar plaats

Jill Van Pelt (35) heeft de ‘luxe’ dat ze alles vanuit haar slaapkamer kan volgen. Ze woont in het bedrijfsgebouw van de bekende firma in bouwmaterialen waarvan haar vader medezaakvoerder is. Dat ligt mooi tussen de twee Hoogmolenbruggen in en Jill heeft dus een vipplaats aangezien de werfzone door de aannemers met een ruime perimeter werd afgesloten.

‘Buurvrouw’ Jill Van Pelt, toen ze haar vip-seat in haar slaapkamer even verlaten had en over het bedrijfsterrein van Van Pelt even tot vlakbij de brug was gelopen.

‘Buurvrouw’ Jill Van Pelt, toen ze haar vip-seat in haar slaapkamer even verlaten had en over het bedrijfsterrein van Van Pelt even tot vlakbij de brug was gelopen. © RR

“Ik kijk al m’n hele leven op de Hoogmolenbrug. Voor mij is dat meer dan een ding van beton en staal. En niet alleen voor mij blijkbaar, merk ik aan de reacties op m’n foto’s op Facebook. De nieuwe brug is zeker mooier, al mist ze iets typisch om uniek te zijn. Maar ik ga de oude toch ook missen als ze afgebroken wordt.”

Jill maakt de reportage met haar smartphone. “Elk uur of soms om het half uur post ik m’n beste beelden op de groepspagina van en voor Schotenaren. Zaterdagnacht was het toch bijna drie uur alvorens ik in mijn bed ben gekropen. Ik ben stiekem ook eens naar de werf gestapt. Indrukwekkend allemaal. Ik ga door met fotograferen tot de brug helemaal goed ligt.”

Jill Van Pelt miste geen minuut van de operatie, op enkele uurtjes slaap na.

Jill Van Pelt miste geen minuut van de operatie, op enkele uurtjes slaap na. © Jill Van Pelt

Champagne

Peter Goris en Carine Leysen wonen in Wommelgem, maar komen om de paar uur naar Schoten om de vorderingen te volgen. Ze hebben een plaatsje uitgezocht bovenop de oude Hoogmolenbrug, van waarop ze een vrij goed overzicht hebben op de werken. Ze volgen alles met de verrekijker en maken nu een dan een foto.

“Indrukwekkend hoe ze dat klaarspelen”, aldus Peter, die interesse heeft in zulke grote technische operaties. “Om de hele tijd te blijven staan is het te koud en we willen nog andere dingen doen op zondag. Dadelijk trekken we even naar de Vogelenmarkt. Om boodschappen te doen en om een glas champagne te drinken. Dat doen we vaker op zondag. Dit keer zullen we klinken op de nieuwe Hoogmolenbrug.”

Een haast romantische foto van Geert De Kerf genomen in de vooravond op zaterdag.

Een haast romantische foto van Geert De Kerf genomen in de vooravond op zaterdag. © Geert De Kerf

Hoop op veiliger Victor Adriaenssensstraat

Ook Schotenaar Geert De Kerf (48), volgt op de voet hoe de nieuwe Hoogmolenbrug millimeter per millimeter juister komt te liggen. “Ik zie er vooral een teken van hoop in”, heeft de ICT’er zo zijn eigen reden om alles te volgen.

“Ik woon hier om de hoek in de Victor Adriaenssensstraat en al jaren belooft de gemeente dat het in onze straat minder druk en veiliger zal worden vanaf het moment dat de nieuwe Hoogmolenbrug in gebruik zal zijn. Wel, ik hoop dat ze woord houdt. Want wij krijgen nu heel veel en ook zwaar vrachtverkeer te slikken. Daarnaast is dit natuurlijk boeiend om gade te slaan. Al was de plaatsing van de brug aan het Sportpaleis volgens mij nog wel een groter huzarenstukje met die drie verschillende grote delen.”

 

 © Geert De Kerf

 Jill Van Pelt

Jill Van Pelt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio