©  EPA-EFE

Servische president reageert verontwaardigd over uitspraak in zaak Djokovic: “Ze hebben vooral zichzelf vernederd”

De Servische president Aleksandar Vucic reageert verontwaardigd, na de uitspraak van het Australische federale gerechtshof om het visum van Novak Djokovic ingetrokken te houden waardoor de Servische nummer een van de wereld het land moet verlaten en dus niet kan deelnemen aan de Australian Open.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Ze denken dat ze Djokovic vernederd hebben met deze tien dagen van mishandeling, maar ze hebben vooral zichzelf vernederd”, klinkt het. “Novak mag met opgeheven hoofd terugkeren naar zijn eigen land en iedereen recht in de ogen kijken.”

Ook het Servische olympische comité nam geen blad voor de mond. Zij spreken van een “schandalige beslissing”. “Novak werd onrecht aangedaan”, klinkt het in een mededeling. “Maar ondanks deze schandalige beslissing, zijn wij van mening dat Novak als winnaar uit dit verhaal komt.”

De mannentennisorganisatie ATP is dan weer opgelucht dat de soap rond Djokovic is afgelopen. “Hiermee komt een einde aan reeks van betreurenswaardige gebeurtenissen”, klinkt het in een mededeling. “De uitspraak van de rechtbank moet gerespecteerd worden, maar de afwezigheid van Djokovic in Melbourne is toch een verlies voor het tennis.”

LEES OOK. Novak Djokovic verliest ultieme rechtszaak en wordt Australië uitgezet: “Extreem ontgoocheld, maar wens Australian Open het beste toe”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio