“We blijven bij de klant om die te ontzorgen, het gebeurt zelfs dat we mee uitgenodigd worden aan tafel.” 

“We blijven bij de klant om die te ontzorgen, het gebeurt zelfs dat we mee uitgenodigd worden aan tafel.” © Walter Saenen

Inge en Wim brengen de smaken van de bomma weer tot leven met hun cateringbedrijf Quatre Mains

Bornem -

Inge De Bock en Wim Peeters uit Bornem startten vorig jaar met hun cateringbedrijf Quatre Mains en sinds kort bieden ze met Smaken van De Bomma elke dag een dagschotel je laat genieten van de pure smaak van vroeger.

Guy Delforge

“Ik kookte altijd al graag”, zegt Inge. “Ik was ook actief in een harmonie en bij elke activiteit was mijn eerste vraag ‘wat gaan we eten’. Door de pandemie verloor ik mijn job en besliste ik een opleiding te gaan volgen aan het PIVA in Antwerpen. Ons eerste plan was om een restaurant te openen, maar daar stapten we door de covidmaatregelen al snel van af. Uiteindelijk begonnen we ons cateringbedrijf Quatre Mains.”

“Ik steunde Inge meteen 300%”, zegt Wim Peeters die ondertussen ook zijn job als bedrijfsadviseur verder zet. “We besloten wel dat we ons moesten onderscheiden, want elke cateraar en traiteur wil natuurlijk lekker eten maken. Wij werken met pure smaken en regelen alles op maat van de klant.”

Pure smaken beginnen bij een zelf getrokken fond.

Pure smaken beginnen bij een zelf getrokken fond. © Walter Saenen

“We hebben met Quatre Mains eigenlijk drie waarden”, zeggen Inge en Wim. “Ten eerste het pure, waarbij we vertrekken van eerlijke producten, zelf getrokken fonds en noem maar op. We doen het ook samen, dat wil zeggen dat we het menu als het ware samen met de klant componeren. We kijken samen naar wat voor de gasten van de klant het lekkerst is. En ten derde is er het familiale, we integreren in het feest van onze klant. We zijn dus niet de cateraar die alles afzet en zo snel mogelijk wil verdwijnen. We blijven bij de klant om die te ontzorgen, het gebeurt zelfs dat we mee uitgenodigd worden aan tafel.”

Smaken van de klant

“De mensen moeten bij ons niet uit een paar buffetten kiezen”, zegt Inge. “Wij praten met onze klanten en gaan op zoek naar wat hun smaken zijn, wat zij graag eten. Wij doen bijvoorbeeld barbecues met zeven of acht gangen, helemaal samengesteld naar de smaak van de klant. Met ons cateringbedrijf deden we ook enkele feestjes die heel traditioneel waren, denk aan rosbrief, patatjes, bloemkool. We voelden dat mensen soms hunkeren naar die eerlijke smaken van vroeger. Dat is geen gecompliceerde keuken, maar het vraagt allemaal wel tijd. Zo ontstond De Smaken van de Bomma: mensen hebben weinig tijd om te koken, wij geven hen de kans om lekker en vers te eten zonder dat ze er de tijd moeten insteken. Je kunt bij ons tot 10u ’s ochtends bestellen en vanaf 14u kun je de maaltijden komen afhalen.”

Intolerant

Inge is zelf glutenintolerant en zo kwam het idee om ook menu’s samen te stellen waarbij het

Wim in de weer met het glutenvrije brood waarvoor hij zelf het recept maakte.

Wim in de weer met het glutenvrije brood waarvoor hij zelf het recept maakte. © Walter Saenen

hele gezin of iedereen aan de feesttafel kan genieten van hetzelfde menu terwijl er wel rekening wordt gehouden met allergieën of intoleranties. “We willen weg van het hokjesdenken en willen mensen laten feesten zonder aparte borden voor mensen met een intolerantie. Iedereen moet lekker kunnen eten op een feest. Dat kan ook als je weer start waar de voeding oorspronkelijk is uit opgebouwd: een eerlijke, authentieke keuken die zich baseert op zelfgemaakte fonds en waarbij we zoveel als kan afstappen van het klassieke massa-aanbod vanuit de voedingssector. Daarmee is niet gezegd dat we een glutenvrije of lactosevrije cateraar zijn. Ook voor mensen die alles kunnen eten, blijft het voor Quatre Mains een uitdaging om iedereen lekker te laten eten.”

 

 © Walter Saenen

Inge en Wim gaan ver om hun missie te volbrengen. “Bij het nieuwjaarsmenu was er een gerecht met een Duglérésaus, een ingekookte saus met room. Voor een van onze klanten maakte ik een lactosevrije versie van het menu. Ik heb die saus drie keer opnieuw gemaakt tot ze perfect was. De dame in kwestie die zowel lactose- als glutenintolerant is, ging hier bijna wenend buiten met de woorden ‘het is twintig jaar geleden dat wij als gezin samen aan één tafel hetzelfde menu kunnen eten op Nieuwjaar’. Ze is ondertussen vaste klant.”

Bij smaken van de bomma hoort ook het servies van de bomma.

Bij smaken van de bomma hoort ook het servies van de bomma. © Walter Saenen

Inge en Wim kijken ondertussen al naar de toekomst. “Je hoort nu veel over het succes van Hello Fresh en foodboxen. Ook daar willen we op inspelen. We bekijken of het realistisch is om een Smaken van de Bomma box aan te bieden waarbij je drie of vier keer in de week je maaltijden kunt komen afhalen.”

www.qmcatering.be

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio