© svh

Klanten wuiven bekende Mechelse winkeliers uit met daverend applaus: “’t Vitamientje was hun kindje”

Mechelen -

Met een daverend applaus hebben zo’n vijftig klanten zaterdagavond afscheid genomen van Ann Baeten (62) en Tony Boussu (62). Meer dan 37 jaar hebben zij met hart en ziel ’t Vitamientje uitgebaat, een groente- en fruitwinkel in de Mechelse binnenstad. De erkenning doet hen ontzettend veel deugd.

Sven Van Haezendonck

Om iets voor zes bedienden Tony en Ann hun laatste klanten, het einde van een tijdperk en een geliefde detailhandelszaak. “Ann voelde dat er iets zat aan te komen, maar ik had totaal niets door. Maar dit afscheid? Nee, dat hadden we nooit verwacht. Het is fantastisch, de max”, zegt Tony.

Afgelopen klanten week waren ze door klanten al overladen met cadeautjes. “Veel mensen toonden hun appreciatie voor ons werk. Het is onvoorstelbaar. We gaan pralines moeten eten tot ze onze oren uitkomen (lacht). Om nog te zwijgen van de hoeveelheid drank die we hebben gekregen, we gaan heel veel mogen drinken”, vertelt Tony.

Ann Baeten en Tony Boussu van ’t Vitamientje, omringd door (oud-) medewerkers. 

Ann Baeten en Tony Boussu van ’t Vitamientje, omringd door (oud-) medewerkers. ©  svh

“Het beste van zichzelf”

Maar het afscheid zaterdagavond, dat sloeg alles. Net voor sluiting stond een vijftigtal klanten en (oud-)medewerkers hen op te wachten voor hun zaak op de Steenweg. Een van hen, Gitte Desmet, had die verrassing achter hun rug geregeld. “Het was een ingeving die ik lastminute had. We konden dit afscheid niet ongemerkt laten voorbijgaan. Tony en Anne hebben echt het beste van zichzelf gegeven, ’t Vitamientje was hun kindje”, zegt ze.

Ann en Tony waren compleet verrast door het eerbetoon van klanten. 

Ann en Tony waren compleet verrast door het eerbetoon van klanten. ©  Sven Van Haezendonck

Gitte werkte in ’t Vitamientje al sinds haar zestiende als jobstudent. “Ondertussen ben ik 31 en kluste ik hier al vijftien jaar bij. Ann en Tony hebben zelf geen kinderen. Daardoor waren hun medewerkers en ook hun klanten een beetje deel van hun gezin. Ze verdienden het ongelofelijk hard om bedankt te worden”, vertelt Gitte.

“Een heel grote familie”

Vorige week zaterdag kwam ze speciaal werken om de verrassing te regelen. “Zodat ik stiekem bij klanten briefjes in hun zakken kon stoppen. Op die manier wilde ik zo veel mogelijk mensen bereiken om hier te verzamelen”, zegt Gitte. De Mechelse lanceerde ook nog een oproep op de Facebookpagina ‘Ge zijt van Mechelen als’ en die bleef niet zonder gevolg.

Veel klanten kwamen zaterdag nog een laatste keertje langs. 

Veel klanten kwamen zaterdag nog een laatste keertje langs. ©  Sven Van Haezendonck

De klanten en (oud-)medewerkers trakteerden het paar op een hartverwarmend applaus. Opnieuw werden ze overladen met geschenken en kaartjes. “Dat we zo gewaardeerd worden, is zalig”, zegt Ann. “Wij hebben zelf geen kinderen, maar wij hebben een heel grote familie door alle mensen die bij ons hebben gewerkt. Ze zijn ons erg dierbaar. Net zoals we ook altijd een fantastische band hebben gehad met onze klanten. We zijn al die mensen heel erg dankbaar en we blijven in Mechelen. Dit is onze thuis.”

Klanten hebben in elk geval nog een wens. “Een boek met de recepten van Ann haar gerechten en slaatjes zou heel leuk zijn”, zegt Vanessa Schoreels.

LEES OOK. Ann en Tony stoppen na meer dan 37 jaar met bekende groente- en fruitwinkel ’t Vitamientje

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio