Bandleider Jeroen Rietbergen (links) en coach Ali B. 

Bandleider Jeroen Rietbergen (links) en coach Ali B. 

Grensoverschrijdend gedrag in ‘The Voice of Holland’: bandleider bekent en stapt op, klacht tegen Ali B

De Nederlandse zender RTL stopt voorlopig met het uitzenden van het programma The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen. De advocaat van Ali B, één van de coaches in het programma, bevestigt dat er klacht tegen zijn cliënt is ingediend, maar de rapper ontkent de feiten. Bandleider Jeroen Van Rietbergen bekende en stapt op.

Bron: BELGA

“Op basis van de aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren”, laat RTL in een verklaring weten. “De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijkheid is.” Het zou gaan over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

Zaterdagmiddag werd gecommuniceerd dat Jeroen Van Rietbergen, de bandleider van het programma, de feiten bekent en zich verontschuldigt. Hij stapt per direct op uit het programma. Van Rietbergen is de partner van actrice en presentatrice Linda De Mol.

Klacht tegen Ali B

Het openbaar ministerie van Midden-Nederland bevestigde zaterdag dat er deze week een aangifte is gedaan tegen een persoon die “gerelateerd is” aan het programma. De advocaat van Ali B bevestigt dat het inderdaad over hem gaat. De rapper ontkent alles. In een reactie aan De Telegraaf, die hij ook op Instagram deelde, schrijft hij dat “het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden zou zijn gebeurd”, maar dat het niet waar is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het management van de 40-jarige rapper publiceerde eerder vandaag ook een verklaring. “Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af”, klinkt het. Ali B is bij ons vooral bekend door zijn rollen in de film Patser.

BOOS

De berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik komen er na een onderzoek van BOOS, de populaire webserie van BNNVARA. Nadat er op de redactie van BOOS verhalen binnenkwamen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland, deed presentator Tim Hofman begin 2021 een oproep. Hij vroeg of er meer mensen dingen meemaakten die niet door de beugel kunnen achter de schermen van een talentenjacht. Er kwamen tal van verhalen over The Voice binnen en het programma begon een onderzoek. Donderdag is het resultaat daarvan te zien op YouTube. Hofman laat via Twitter weten dat de uitzending gewoon doorgaat en dat er later vandaag meer info volgt.