Vrijdagavond speelde (en won) KTTC Hallaar haar eerste wedstrijden in de gloednieuwe accommodatie van de club. 

Vrijdagavond speelde (en won) KTTC Hallaar haar eerste wedstrijden in de gloednieuwe accommodatie van de club. © Joris Herregods

KTTC Hallaar wint eerste wedstrijden in nieuwbouw: “In maart officiële opening met Jean-Michel Saive”

Hallaar -

Bij Koninklijke Tafeltennisclub (KTTC) Hallaar zijn vrijdagavond de allereerste wedstrijden gespeeld in de gloednieuwe infrastructuur van de vereniging. Op het officiële openingsweekend is het, mits corona het toelaat, wachten tot in maart. Niemand minder dan ’s lands bekendste ex-prof Jean-Michel Saive en zijn broer Philippe komen dan een exhibitiewedstrijd spelen. De club geeft vijf duotickets weg.

Kristof Van Rompaey

KTTC Hallaar speelde al sinds de jaren 70 in de refter annex turnzaal van de voormalige jongensschool in Hallaar (Heist-op-den-Berg). In 1990 bouwden ze er een nieuwe cafetaria en een kleedkamergedeelte aan, maar ook die waren intussen versleten. De aftandse infrastructuur werd gesloopt. In maart 2021 begonnen de werken aan de nieuwbouw.

De club ging voor de grond een erfpacht aan met de gemeente. De nieuwbouw zelf kost zo‘n 350.000 euro en financiert KTTC Hallaar volledig zelf. De vereniging gaat het gebouw ook exploiteren. De verhuur aan derden voor bijvoorbeeld quizzen, teerfeesten, toneelstukken of babyborrels moet de afgesloten win-winleningen deels helpen terug te betalen. “Maar de verhuur is nog niet voor meteen”, zegt penningmeester Peter De Heel. “Het systeem moet nog op punt gesteld worden en is uiteraard gebonden aan gemeentelijke regels.”

Extra ploeg

“Het is nu aan ons om de club verder uit te bouwen en ervoor te zorgen dat de financiële huishouding in orde blijft”, vult hij aan. “We voegden onder meer sponsors toe aan onze wedstrijdkledij. In onze nieuwe speelzaal is ook ruimte om sponsorpanelen aan te brengen. Lokale ondernemers die geïnteresseerd zijn, mogen zich steeds melden. Zo zien talrijke bezoekers hun naam en logo hangen in ons prachtige accommodatie.”

KTTC Hallaar telt tegenwoordig zo’n zeventig leden, ofwel zeven ploegen in verschillende reeksen.

KTTC Hallaar telt tegenwoordig zo’n zeventig leden, ofwel zeven ploegen in verschillende reeksen. © Joris Herregods

De club is inmiddels gegroeid tot zo‘n zeventig leden. “Dat komt neer op zeven ploegen”, zegt De Heel. “Onze hoogst gerankte ploeg speelt in 2de provinciale. Onze zevende ploeg is nieuw en speelt in een nieuwe instapreeks. Ze werd in het leven geroepen voor beginnende tafeltennissers die er het competitieve aan het recreatieve kunnen koppelen en zo kunnen doorstromen naar onze andere ploegen. Jong en oud zijn bij ons welkom om eens een balletje te komen kloppen op een donderdagavond of een zaterdagnamiddag.”

Snel gewerkt

De tafeltennissers overbrugden de periode dat ze zonder lokaal zaten in de turnzaal van basisschool ‘t Wensbos in de Frans Coeckelbergsstraat. “Toen de werkzaamheden begonnen, mochten we door dat vervelende virus nog niet opnieuw spelen. We hebben er dus gezeten van juni tot half december”, zegt De Heel. “We zijn daar zeer dankbaar voor, maar onze drive om te verhuizen, was echt enorm groot. De terugronde van de competitie is afgelopen maandag (10 januari, red.) begonnen. We hebben daar echt naartoe gewerkt.”

Door er zelf stevig in te vliegen en goeie afspraken te maken met lokale aannemers, is de nieuwbouw sneller klaar dan verwacht.

Door er zelf stevig in te vliegen en goeie afspraken te maken met lokale aannemers, is de nieuwbouw sneller klaar dan verwacht. © Joris Herregods

Nog niet alles is helemaal klaar. De gemeente is bijvoorbeeld nog volop bezig met het afwerken van de parking. “Maar dat was op voorhand ook wel zo meegedeeld”, zegt De Heel. “In feite hadden we gedacht pas in februari of maart te verhuizen, maar door er zelf stevig in te vliegen en goeie afspraken te maken met lokale aannemers, zijn we dus toch een stuk eerder klaar. Vooral de rollen van onze voorzitter Geert Van den Broeck, een gewezen aannemer, en onze secretaris Tim Winckelmans, een schrijnwerker, waren daar cruciaal in. Ze verrichtten prachtig werk, ondersteund door talrijke andere clubleden. Ik denk dat hun vrouwen blij zullen zijn dat de bouw eindelijk af is, zodat ze terug iets meer thuis zijn.”

Officiële opening

De afgelopen week werd er al in het lokaal getraind, maar de eerste échte wedstrijden vonden vrijdagavond pas plaats. KTTC Hallaar wist die beiden trouwens winnend af te sluiten. Het officiële openingsweekend staat gepland van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart. Die vrijdag worden de legendarische Jean-Michel Saive en zijn broer Philippe verwacht.

In maart verwachten ze hier Jean-Michel Saive en zijn broer Philippe aan het werk te kunnen zien.

In maart verwachten ze hier Jean-Michel Saive en zijn broer Philippe aan het werk te kunnen zien. © Kristof Van Rompaey

“Het is een evenement voor onze leden, hun partners en een aantal kledingsponsors”, zegt De Heel. “Daarmee zit onze zaal ongeveer vol. Om geïnteresseerden toch een mogelijkheid te bieden om langs te komen, geven we vijf duotickets weg. Als je er kans op wil maken, moet je ons een leuke anekdote, gevoel of herinnering mailen die je hebt aan onze club of aan tafeltennis in het algemeen. Hieruit kiezen we dan vijf winnaars.”

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart zet de club de deuren open voor iedereen. “Clown Stoffel komt dan onder andere voor randanimatie zorgen en we organiseren enkele tafeltennisproeven om bezoekers helemaal onder te dompelen in onze sport”, zegt De Heel. “Er zal ook iets te eten en te drinken zijn, maar natuurlijk hopen we in de eerste plaats dat alles kan doorgaan zoals gepland.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio