De bloembak is door de klap van de aanrijding tot op het voetpad geslingerd. 

De bloembak is door de klap van de aanrijding tot op het voetpad geslingerd. © Hans Otten

Dronken bestuurder ramt beruchte bloembak

Herenthout, Grobbendonk -

Een 29-jarige automobilist is zaterdagochtend rond 3u op een van de beruchte bloembakken gereden die het verkeer moeten afremmen bij het binnenrijden van het centrum van Herenthout.

Een week geleden wist de Herenthoutse visual effects-artist Jeroen Echelpoels zijn dorpsgenoten nog te verbluffen met zijn bewerkte scène uit soap Thuis waarbij een auto zich te pletter rijdt op de bloembak in de Molenstraat. Het filmpje was volledig nep, maar een volle week later gebeurde het echt.

De automobilist ramde de bloembak bij het inrijden van het centrum op de Bouwelse Steenweg.

De automobilist ramde de bloembak bij het inrijden van het centrum op de Bouwelse Steenweg. © Hans Otten

De 29-jarige Grobbendonkenaar S.D. botste zaterdagochtend rond 3u zwaar tegen de gelijkaardige bloembak op de Bouwelse Steenweg. De grote metalen bloembak werd door de klap weggeslingerd en belandde enkele meters verder op zijn kant op het voetpad. “De bestuurder bleef ongedeerd, maar bij een ademtest bleek dat hij behoorlijk wat gedronken had”, zegt een woordvoerder van de politiezone Neteland. “Zijn rijbewijs is meteen voor vijftien dagen ingetrokken.”

De vraag is of dit exemplaar nog bruikbaar is.

De vraag is of dit exemplaar nog bruikbaar is. © Hans Otten

De gemeentediensten moeten de komende dagen bekijken of de bloembak nog te herstellen is, of dat ze een andere moeten plaatsen. Het gemeentebestuur zette vorig jaar op enkele grote invalswegen naar het dorpscentrum bloembakken op de inrijdende rijstrook, zodat het ingaande verkeer er moet wachten tot de uitgaande voertuigen zijn gepasseerd. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio