©  Ivan Put

DISCUSSIE. Wat doe jij om je energiefactuur te verlagen?

De energieprijzen swingen de pan uit en er lijkt maar geen einde te komen aan het steeds duurder worden van de gas- en energierekeningen. Voor vele gezinnen is het dus nadenken hoe ze hun energieverbruik kunnen verminderen.

LEES OOK. Zo verlagen onze lezers hun energiefactuur: “Ik overweeg een houtkachel”

Kris Van den Bosch (58) uit Berendrecht, alleenstaande, overweegt ernstig de aankoop van een houtkachel om zijn energiefactuur te beperken. “Ik ben al op verkenning gegaan op internet om modellen, mogelijkheden en adressen in de buurt te bekijken”, vertelt hij. “Stilaan wordt het idee concreter.”

Freddy Van Dessel (63) en Kristel Nagels (60) verwarmen hun appartement in Wilrijk op gas. “Normaal betaalden we een maandelijks voorschot van 101 euro, en dat hebben we nu op aanraden van Engie verhoogd naar 390 euro per maand”, zegt Freddy. “Na een carrière als bewakingsagent op de Heizel heb ik een pensioen van nog geen 1.400 euro, mijn vrouw gaat volgend jaar met pensioen en valt dan ook terug op 1.500 euro per maand. Dan moet je toch wat aanpassen, want het leven is echt wel duur in België.”

Denk jij ook na over hoe je je energiefactuur kan verlagen? Wat zijn jouw ideeën daarover?

Vastgoed

Jobs in de regio