Hoofdarts Joost Baert, Brasschaats cultuurschepen Carla Pantens en kunstenaar Bob Mertens. 

Hoofdarts Joost Baert, Brasschaats cultuurschepen Carla Pantens en kunstenaar Bob Mertens. © Jan Brys

Recyclagekunstenaar Bob Mertens schenkt werk aan AZ Klina

Brasschaat -

De Kapelse kunstenaar Bob Mertens overhandigde tijdens zijn tentoonstelling in de Brasschaatse Sint-Jozefskapel een kunstwerk aan hoofdarts Joost Baert van AZ Klina. Mertens schenkt het werkt uit respect voor het zorgpersoneel.

De merkwaardige tentoonstelling van Mertens liep alleen het voorbije weekend, tot zondagavond 18u. De man creëert allerlei werken uit recyclagemateriaal.

“Tijdens de coronaperiode vonden er geen rommelmarkten plaats. Daardoor begon mijn materiaal te slinken. Ik vind veel kunst nogal saai. Daarom wil ik er telkens iets origineels van maken, met de nodige kwinkslagen. Achter elk werk moet een verhaal zitten. Zo goed als al mijn materiaal is recyclage. Ik kreeg soms telefoon van mensen die mij materiaal aan de hand willen doen. Zo was er een apotheker uit Leuven die mij via via kende en me een schat aan materiaal bezorgde. Ik doe dit al 20 jaar. Om mijn pensioen een beetje voor te bereiden heb ik zes jaar Academie gevolgd in Merksem”, zegt Bob.

“Eén van mijn werken wil ik schenken aan AZ Klina. Het werk heet “Welkom”. Het beeldt zieke mensen uit die zich aanbieden in het ziekenhuis en daar door een ploeg mensen worden ontvangen. Maar die mensen zijn ook broos en kwetsbaar”, zegt de kunstenaar. (jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio