©  BELGA

Straf statement: KV Mechelen besluit om niet te spelen tegen OHL en riskeert zo forfaitnederlaag

KV Mechelen zal zaterdag niet in actie komen op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Dat heeft de Raad van Bestuur vrijdagavond beslist. Malinwa kampt met een coronagolf binnen de gelederen en kreeg geen uitstel van de Pro League. Bij wijze van statement heeft KV nu besloten om niet te spelen. De beslissing werd genomen in samenspraak met spelers en staf. Malinwa riskeert nu wel een 5-0-forfaitnederlaag

thst, havg

LEES OOK. Pro League stelt OHL - Malinwa niet uit, KV beraadt zich om niet te spelen: “Dit kunnen we niet aanvaarden”

KV Mechelen had vrijdagochtend om uitstel gevraagd bij de Pro League omdat eerste en derde doelmannen Coucke en Wenssens in quarantaine verblijven na een positieve coronatest. De Pro League vond dat onvoldoende omdat het de 20-jarige Wenssens niet als een A-kernspeler beschouwt, wel als een U21. Malinwa werd dus gedwongen om te spelen, maar daar is de club het duidelijk niet mee eens.

Wat nu: forfait?

De club riep de Raad van Bestuur bijeen en die heeft vrijdagavond de knoop doorgehakt: er wordt zaterdag niet gespeeld tegen OHL. “Spelers, staf en club kunnen dit niet aanvaarden. We hopen dat de kalendercommissie ons tegemoetkomt en de geest van de regel die werd goedgekeurd door de volledige Algemene Vergadering respecteert”, deelde CEO vrijdagnamiddag al mee. Gebeurt dat niet, dan verliest KV met forfaitcijfers.

Aanvoerder Rob Schoofs reageerde eerder al via de officiële kanalen van geel-rood: “Dit kan gewoon niet, de regel is duidelijk, iedereen die deze regel leest zegt hetzelfde. Het is bovendien een kaakslag naar elke jonge voetballer die meetraint met een A-kern om zo kansen te krijgen. KV Mechelen heeft een zestal jongeren die deel uitmaken van de A-kern, dagelijks met ons trainen én minuten maken in onze A-ploeg. Dit is unfair ten opzichte van die jonge spelers.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio