© pz antwerpen

Hoofdverdachte Favela-bende na vijf dagen vrijgelaten zonder voorwaarden

Borgerhout -

De raadkamer heeft vrijdag Yassin B. (27) vrijgelaten zonder voorwaarden. B. werd vorige week opgepakt als verdachte van het verkopen van cannabis en cocaïne in Borgerhout. Bij huiszoekingen werden honderden grammen drugs gevonden.

De 27-jarige Yassin B. heeft na minder dan een week de gevangenis in Begijnenstraat mogen verlaten. Hij werd vrijdagavond vrijgelaten. B. was zondagavond opgepakt tijdens een actie van het wijkondersteuningsteam City in een onderzoek naar de Favela-bende. Die naam is afkomstig van het Snapchat-account waarlangs klanten konden bestellen.  

Leden van de familie B. zouden via het account cannabis en cocaïne verkocht hebben. Bij huiszoekingen zondag werd 185 gram cannabis, 15 gram cocaïne, 116 gram hasj, 7.000 euro cash en materiaal voor het wegen en verpakken van drugs in beslag genomen.

Yassin B. en zijn neef Khalid werden aangehouden, voor die eerste was het verblijf in de gevangenis van korte duur. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt door de raadkamer vrijgelaten is zonder voorwaarden”, reageert zijn advocaat mr. Sam Vlaminck. Het parket ging niet in beroep tegen die vrijlating, vrijdagavond was B. al thuis.

Over de reden van de vrijlating wil de advocaat niets kwijt. Volgens verschillende bronnen zou tijdens de zitting van de raadkamer wel een procedurele kwestie zijn aangehaald, of dat ook is wat tot de vrijlating geleid heeft wil niemand bevestigen.

LEES OOK. ‘Favela-bende’ verkoopt drugs via Snapchat, politie grijpt in: drie arrestaties, geld en drugs in beslag genomen

 

 © rr

(sare)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio