©  BELGA

Unieke kans voor Cant in Flamanville na regen van forfaits

Het kasteel van Flamanville vormt vandaag het decor van een nieuwe Wereldbekermanche. Maar de Franse organisatoren treffen het niet. Geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die elk om verschillende redenen het veldritseizoen voor bekeken hielden. Helaas regent het nóg forfaits.

Bij de mannen ontbreekt Europees en Nederlands kam­pioen Lars van der Haar (rust) en Tom Pidcock (op stage). De Bel­gische toppers, met eindwinnaar Eli Iserbyt op kop, tekenen wel present.

Bij de vrouwen verkiezen onder meer leidster Lucinda Brand, ­Denise Betsema, Ceylin del ­Carmen Alvarado, Marianne Vos, Annemarie Worst en Shirin van Anrooij rust in functie van het WK. Dat schept zowaar een kans voor Sanne Cant, die haar stage in Spanje onderbreekt voor deze wedstrijd. Al zal ze moeten af­rekenen met het jonge geweld Fem van Empel en Puck Pieterse.

Er worden ook aparte wereld­bekerwedstrijden georganiseerd voor U23 (m) en juniores (m/v), maar de Belgen sturen geen ­juniores naar Normandië.

Programma

9.45u: Juniores jongens

10.45u: Juniores meisjes

11.55u: U23 mannen

13.41u: Elite en U23 vrouwen

15.05u: Elite mannen

Belgische selectie Mannen: Jens Adams, Thijs en Toon Aerts, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Tom ­Meeusen, Daan Soete, Laurens Sweeck, Toon Vandenbosch en ­Michael Vanthourenhout.

Vrouwen: Julie Brouwers, Sanne Cant, Kiona Crabbé, Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle, Loes Sels, Marthe Truyen, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven

Televisie: Rechtstreeks op Play Sports (Telenet) en Proximus vanaf 13.30u.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio