© Joris Herregods

86% van achttienplussers in Klein-Brabant kreeg al boosterprik

Puurs-Sint-Amands -

Het vaccinatiecentrum Klein-Brabant draaide de voorbije weken weer op volle toeren. Ondertussen kreeg al 86% van de achttienplussers zijn derde prik. Zaterdag worden de eerste kinderen verwacht in het vaccinatiecentrum.

Guy Delforge

Klein-Brabant haalde bij de eerste en tweede prik al op een hoge vaccinatiegraad, dat blijkt ook voor de boosterprik te lukken. “Momenteel kreeg 86% van de achttienplussers in Klein-Brabant een boosterprik”, zegt coördinator Leen Lejon. “Daarmee behoren we tot de beste van de klas, het Vlaams gemiddelde ligt op 69%. Wij scoren dus 17% hoger en dat is te danken aan de vele medewerkers en vrijwilligers die weer volop kwamen helpen in het vaccinatiecentrum, ook tijdens de kerstvakantie.”

De boostervaccinatie loopt in Klein-Brabant dan op zijn einde. “Iedereen die in aanmerking kwam voor de boosterprik, kon een afspraak boeken”, zegt Lejon. “We voorzien nog in enkele extra momenten voor inwoners die hun boosterprik wegens een medische of andere reden nog niet konden laten zetten.”

Virtualrealitybril

Nu wordt alles in gereedheid gebracht om kinderen te ontvangen. “Zaterdag starten we met de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen”, zegt Lejon. “Alle uitnodigingen zijn verstuurd en alle al voorziene vaccinatiedagen zijn zo goed als volgeboekt. Als het nodig is, plannen we zeker extra momenten in.”

Vaccinatiecentrum Klein-Brabant zal de jonge bezoekers op hun gemak stellen. “Ons vaccinatiecentrum is kindvriendelijk aangekleed en er staat een opgeleid team klaar voor de begeleiding en vaccinatie van kinderen”, zegt Lejon. “Als ze echt bang zijn, mogen ze een VR-bril opzetten, de kinderen beleven dan een onderwateravontuur terwijl het vaccin wordt toegediend.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio