Belgische dartsgeschiedenis: Mario Vandenbogaerde is zesde (!) Belg met tourkaart

De Belgische dartsfans zullen dit jaar een recordaantal Belgen kunnen aanmoedigen tijdens de toptoernooien van de PDC Pro Tour. Na Brian Raman dwong ook Mario Vandenbogaerde een tourkaart of tijdens het Europese kwalificatietoernooi in Duitsland.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Brian Raman uit Brasschaat dwingt ‘tourkaart’ af en zorgt voor Belgische dartsgeschiedenis

Er doen dit jaar niet minder dan elf Belgen mee aan de finalefase van de PDC Qualifying School (12-15 januari). Elke dag wordt er een toernooi gespeeld en voor de vier winnaars is er een tourkaart weggelegd. Brian Raman won donderdag het tweede toernooi en verzekerde zich zo van een plekje op het allerhoogste niveau voor 2022 en 2023.

Mario Vandenbogaerde liet die kans nog liggen op dag één, maar speelt al een hele week ontzettend goed. Aan zijn finale woensdag en kwartfinale donderdag voegde hij vrijdag nog (minstens) een kwartfinale toe. Daardoor heeft de 48-jarige West-Vlaming nu al voldoende punten gesprokkeld om bij de elf hoogst gerangschikte darters van het Europese kwalificatietoernooi te eindigen, die ook een tourkaart afdwingen voor de volgende twee seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meteen goed voor Belgische dartsgeschiedenis, want nooit eerder hadden liefst zes landgenoten een vaste plek op de PDC Pro Tour. Naast Raman en Vandenbogaerde zijn dat Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker en Geert De Vos.

Vastgoed

Jobs in de regio